- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Jordärtskocksgratäng
Jordärtskockor är underbara små aromatiska knölar fulla med nyttiga fibrer (inulin) och vitaminer! Jordärtskocksgratäng är perfekt på julbordet och är underbart både till laxen och skinkan! Ett underbart alternativ till Janssons Frestelse för er som inte gillar det.
Ingridienser
- 10 jordärtskockor ekologiska
-
10 mandelpotatis ekologiska
-
2 pkt soja grädde eller ekologisk grädde
-
1 klick smör
-
salt/peppar
1. Skala och skiva jordärtskockor och potatis tunt. Lägg ned i kallt vatten så de inte mörknar.
2. Klicka ut smöret i en ugnsfast form.
3. Varva potatis och jordärtskockor i formen. Salta och peppra.
4. Slå över grädden.
5.Gratinera i ugn 200 g ca 40 minuter.
6. Täck ev med folie de sista minuterna så att gratängen ej får för mycket färg. Kan förgräddas dagen innan och sedan värmas upp till julbordet.
Servera som tillbehör på julbordet! God både varm eller lite småljummen.