Grönsaker och sallad

En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det beror helt på vad du har i din sallad.

Se mina tips på bra och nyttig sallad.

Laga nyttig mat med tryckkokare!

Genom att använda en tryckkokare kan du behålla nästan all näring i maten samtidigt som det går mycket fortare. Potatis kokar du på sju till åtta minuter och smaken blir mycket bättre.

Tryckkokare för din hälsa

Om du lagar t.ex. broccoli i en micro försvinner upp till 90% av vissa näringsämnen. Med en tryckkokare tappar du bara 10 %.
Det finns flera tryckkokare på marknaden. Anna använder själv en modell från WMF. Du finner den bla på Skippersmart.

Ängamat - Len läkande soppa för känslig mage


Färdig på 25 min
2 portioner

Ingredienser:

  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 st färsk broccoli
  • 3 st morötter
  • 1 pkt färska sockerärtor
  • 10 cm purjolök
  • 3 st färsklökar, skurna på snedden i 3 cm långa strimlor
  • 1 msk lantbuljong
  • Vatten
  • Sojagrädde
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

1. Dela blomkål och broccoli i små fina buketter.

2. Slanta morötter och purjolök, dela sockerärtor och färsklök.

3. Lägg ned samtliga ingredienser förutom sockerärtorna i en gryta och häll över vatten tills det täcker.

4. Låt koka ca 10 minuter till grönsakerna mjuknat.

5. Tillsätt sockerärtorna och 2 dl sojagrädde.

6. Låt puttra ytterligare någon minut.

7. Vänd ned persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera i djupa skålar.