recept salladSallad

En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det beror helt på vad du har i din sallad.

Se mina tips på bra och nyttig sallad.


Annas Lyckosallad

Dopamin kontrollerar energi, lustkänslor, upphetsning över nya idéer och motivation. Personer med brist kan känna sig efter sötsaker och koffein. Denna sallad är rik på aminosyrorna fenylalanin och tyrosin, båda förlöpare till dopamin. Tid: 20 min.

Recept sallad

Ingredienser (1 port)

  • 1 grillat ankbröst
  • Blandade salladssorter
  • 1 kokt ägg
  • En näve solrosskott
  • En näve groddar
  • 4 kokta sparrisar
  • Hyvlad parmesan

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Snitta fettsidan ner till köttet med en vass kniv. 
  3. Hetta sedan upp en stekpanna. 
  4. Salta, peppra och bryn ankbröstet med fettsidan neråt ca 2 minuter till det fått en fin gyllenbrun färg
  5. Lägg ankbröstet i en ugnsfast form med fettsidan upp.
  6. Ugnstek den mitt i ugnen till en innertemperatur på 66 grader.  (Tar ca 20 min.)
  7. Ta ut ankbröstet, vira in i folie och låt vila 20 minuter innan servering
  8. Blanda alla ingredienser till salladen, Klyv ägget och lägg ankbröstet över salladsbädden.
  9. Lägg över på ett fat och hyvla över parmesan.