Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Thailändska fiskbiffar
- Blandade grönsaker thaivis
- Satay ayam
- Tom ka ghai-soppa
- Asiatisk lax med wokgrönsaker
- Annas snabba thaigryta
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Annas snabba thaigryta
Laga gärna Thaigrytan i en gjutgärnsgryta då den blir otroligt mustig och god! Vill man ha den riktigt het kan man även tillsätta färsk röd chili. Tid: 40 minuter.
Ingredienser (6 portioner)
- 1 pkt Kycklinglårfilé
- 2 gula Paprikor
- 1 knippe broccoli
- 3 färska salladslökar
- 1 liten zucchini
- 5 cm färsk Ingefära
- 3 vitlöksklyftor
- 1-2 msk Röd Currypaste
- 1 msk Fishsauce
- 1 citron
- 1 msk Mango Chutney
- 1 burk Cocosmjölk
- Smör eller olja till stekning
- Salt och färsk röd chili för extra hetta
Tillagning
- Dela kycklinglårfiléerna i 4 delar
- Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar
- Dela broccoli i små buketter
- Skär zucchini i centimeterstora bitar
- Skala och skär löken i minre bitar
- Finhacka ingefära och vitlök
- Hetta upp gjutgärnagrytan och lägg ned smör alt olja.
- Fräs kycklingen och pressa över citron.
- Tillsätt röd currypasta och stek kycklingen ca 5 minuter.
- Lägg ned grönsaker och fräs ytterligare några minuter.
- Tillsätt kokosmjölk och mango chutney.
- Låt puttra ca 15-20 minuter.
- Smaka av med ytterligare röd currypasta och lite salt beroende på hur stark du vill ha din thairätt,