Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Annas dinkelbröd
- Annas örtagårdsvåfflor
- Zazzis färska fullkornspasta
- Annas nyttiga bröd
- Annas dinkelpannkakor
- Annas dinkelpitabröd
- Julig dinkellimpa
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Nyttigt bröd & pasta
På senare tid har vi blivit allt mer medvetna om att det vita mjölet som vi haft i vårt bröd inte är så nyttigt. Men det finns många bra alternativ som vi kan använda för att baka nyttigt bröd eller nyttiga pannkakor. Dinkel fungerar alldeles utmärkt och ger dessutom tarmen lite motion.
Annas Dinkelpitabröd Ca 15 st
Ingredienser:
- 50g jäst
- 5 dl vatten
- 1 1/2 tsk salt
- 1 1/2 msk sirap
- 2 msk olja
- Ca 9 dl sikt och 2 dl fullkorn Dinkelmjöl
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°) och blanda i salt, socker, olja och nästan allt mjöl (var försiktig med mjölet, jag tycker att det blir bäst när degen är lite kladdig innan jäsningen).
- Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
- Ta upp den på mjölat bord, dela den i 15 delar och kavla ut till ca 1 cm tjocka kakor.
- Lägg dem på smord plåt och grädda i 275° mitt i ugnen ca 8 minuter.
- Låt kallna under bakduk. Skär en skåra i bröden så de kan fyllas.
Fyll med tomatsås, sojayoghurt, stekt Tolu, sallad, bönor, avokado, kyckling, eller det du gillar! Lätt att ta med och kan ätas kalla!