Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Annas Lussekatter
Ingredienser:
- 5 dl gammaldags ekologisk mjölk
- 1 ägg
- 1 pkt jäst för söta degar
- 1 krm salt
- 5-8 dl dinkelsikt
- 1 pkt saffran
- 175 gram smör smält
- 2,5 dl råsocker
- 1 ägg till pensling
- Russin
Gör så här:
- Värm mjölken till 37 grader ( fingervarmt). Smula ned jästen i en bunke, strö över saltet.
- Slå mjölken i bunken och rör ut jästen. Tillsätt ägget och saffran. Rör ned mjöl, lite i taget tills degen släpper från kanterna i bunken. Degen skall dock fortfarande vara på gränsen till kletig.
- Låt jäsa till dubbel storlek ca 35 minuter.
- Smält smöret. Häll smöret över den jästa degen samt tillsätt sockret. Rör/knåda ned mera mjöl tills degen fått en fin och luftig konsistens.
- Häll ut på bakbordet och knåda degen ca 7 minuter.
- Forma degen till lussekatter i önskad form. Lägg på smörad plåt.
- Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
- Pensla lussekatterna försiktigt med det uppvispade ägget. Tryck i russin.
- Grädda i ca10 minuter i 220 grader i mitten av ugnen.
- Låt svalna innan bullarna packas i påse.
God Jul!