Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.


Asiatisk lax med wokgrönsaker

Här kommer en asiatisk snabbis med frysta grönsaker som nödlösning för er som har brådis! Har ni tid – välj då färska blandade grönsaker istället som alltid blir godare och mera näringstätt! Men ibland behöver vi alla en nyttig ”snabbis”!

Ingredienser (1 portion)

Lax med wokgrönsaker

  • 150 g laxfilé
  • 1/2 tsk havssalt 
  • 1 tsk malen ingefära 
  • 1 tsk farinsocker ( kan uteslutas)
  • 1 tsk pressad limesaft 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vispgrädde 
  • 1 påse wokgrönsaker, ca 500 g  alt färska blandade grönsaker

Dressing

  • 1 msk wasabi-pulver  alt 1 tsk fransk senap
  • 4 msk kallpressad rapsolja 
  • 2 tsk vinäger

Tillagning

  1. Ugn: 225°
  2. Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar. Lägg dem i en smord eldfast form. 
  3. Skala och finhacka vitlöken. Krydda laxen med vitlök, salt, ingefära, farinsocker och limesaft. Häll över grädden. 
  4. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter.
  5. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Hittar du inte wasabi-pulvret så smaksätt med fransk osötad senap i stället.
  6. Stek grönsakerna enligt förpackningens anvisningar i lite matfett. Droppa över lite av dressingen och bjud resten till. 
  7. Garnera eventuellt laxen med färsk koriander.