Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Sesampanerad lax
- Pasta med krämig laxsås
- Pilgrimsmusslor med saffranssås
- Fiskspett med jätteräkor
- Helgrillad laxsida med mangoketchup glaze och löjromsås
- Rosétorsk med färsk spenat
- Asiatisk lax med wokgrönsaker
- Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
- Dinkelpasta med scampi
- Ceviche
- Gratinerade havskräftor
- Pasta med krämig lax- och broccolisås
- Skaldjursdopp i Örtolja
- Fisksoppa
- Cioppino - mustig röd fisksoppa i tryckkokare
- Thailändska fiskbiffar av torsk
- Thailändsk röd currygryta eller sås
- Skaldjurslasagne
- Rimmad Västerhavstorsk med buljongkokta grönsaker
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Asiatisk lax med wokgrönsaker
Här kommer en asiatisk snabbis med frysta
grönsaker som nödlösning för er som har brådis! Har ni tid – välj då
färska blandade grönsaker istället som alltid blir godare och mera
näringstätt! Men ibland behöver vi alla en nyttig ”snabbis”!
Ingredienser (1 portion)
Lax med wokgrönsaker
- 150 g laxfilé
- 1/2 tsk havssalt
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk farinsocker ( kan uteslutas)
- 1 tsk pressad limesaft
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 dl vispgrädde
- 1 påse wokgrönsaker, ca 500 g alt färska blandade grönsaker
Dressing
- 1 msk wasabi-pulver alt 1 tsk fransk senap
- 4 msk kallpressad rapsolja
- 2 tsk vinäger
Tillagning
- Ugn: 225°
- Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar. Lägg dem i en smord eldfast form.
- Skala och finhacka vitlöken. Krydda laxen med vitlök, salt, ingefära, farinsocker och limesaft. Häll över grädden.
- Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter.
- Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Hittar du inte wasabi-pulvret så smaksätt med fransk osötad senap i stället.
- Stek grönsakerna enligt förpackningens anvisningar i lite matfett. Droppa över lite av dressingen och bjud resten till.
- Garnera eventuellt laxen med färsk koriander.