Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Bönor & linser
Vegetabiliskt protein kan sänka ditt blodtryck. Bönor, kikärtor, linser, innehåller glutaminsyra som är en av byggstenarna i proteiner. Glutaminsyra hjälper blodkärlen att utvidgas och slappna av så att det blir mindre motstånd när blodet ska rinna igenom. Bönor och linser kan få blodtrycket att sjunka.
Hej igen...
Ville bara tala om att du har inspirerat mig och gett mig rätt verktyg för att få ordning på min kropp. Jag trodde aldrig att det skulle fungera men det gör det och jag är så glad!!
Hälsningar
Lena
Böngratäng - Ett tittarrecept
Ingredienser:
- 300 gr haricot verts
- 2 gula lökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1 brk krossade tomater
- 2 msk färsk timjan el 2 tsk torkad
- salt, peppar
- 5 ägg
- 1 dl riven västerbottenost
- ½ dl strimlad basilika
- ½ dl hackad persilja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka bönorna och spola med kallt vatten.
- Skala och hacka lök och vitlök, fräs i oljan.
- Häll i tomaterna och krydda med salt, peppar och timjan. Koka ca 10 min.
- Vispa ägg, riven ost, basilika och persilja. Blanda med tomatröran.
- Lägg bönorna i en smord form och häll tomat och äggblandningen över. Gratinera ca 50-60 min.