Skippers Hudred percent meBra att veta

Under "bra att veta" kan du bl.a. finna LIVsviktig information gällande livsmedel, tillsatsämnen och den senaste forskningen runt vad vi stoppar i oss.

DinViktCoach!

En populär CD som gör att du kan ha din coach med dig överallt.
En CD som behandlar allt ifrån problem med sömnen till att bryta beroenden och att  hålla en balanserad vikt.

Vår nyutvecklade Skippers Viktkur håller högsta kvalitet på flera avgörande punkter.

 • Ny förbättrad smak med choklad
 • I vårt proteinpulver som ingår i kuren har vi tillsatt proteinspjälkande enzymer som stödjer och främjar upptaget av proteiner
 • Vi har även utvecklat en speciell unik probiotisk bakteriekultur som gynnar tarmfloran vilket vi är ensamma om när det gäller proteinpulver. Goda tarmbakterier är magens bästa vän
 • Vårt psylliumfröskal är mycket rikt på fibrer och stödjer tarmfunktionen. Den är tarmreglerande såväl vid lös som hård avföring
 • Vår Linfröolja är en Svensk högkvalitativ, ekologist odlad olja som dessutom är kravmärkt. Nordligt växande lin är känt för sin höga halt av goda linolen-fettsyror

70% av immunförsvaret sitter i tarmarna

En balanserad tarmfunktion är mycket viktig. Allt vi stoppar i oss på verkar tarmfloran och tarmens funktion som är avgörande resten av kroppens funtioner. Så väl hjärna som muskler och alla övriga delar. Vi blir det vi stoppar i oss! Därför har vi tänkt till extra noga när vi utvecklat vårt viktpaket och stoppat in all erfarenhet och kunskap vi har i produkterna.

Sockerberoende

När man hamnar i en sockerfälla har man en problematik liknande den en rökare har. De abstinensbesvär man får när man inte fyller på med socker eller snabba kolhydrater gör att beroendet blir svårt att bryta.
Det gäller att ta till styva grepp för att förenkla övergången till en nyttigare och hälosammare kost. Eftersom hjärnans huvudsakliga drivmedel består av någon form av socker så är det lätt att hamna i sockerfällan. Redan från babyåldern präglas vi genom vår överlevnadsinstinkt, att socker är viktigt eftersom bröstmjölken är söt. Förslagna livsmedelsfabrikanter utnyttjar denna kunskap och göder oss med för mycket socker för att göra oss beroende då det ger dem stabila konsumenter som villigt återkommer till deras produkter.

Fördelar med Skippers Viktkur

Du kan balansera din vikt samtidigt som Du:

 • Slipper må dåligt
 • Ökar ämnesomsättningen
 • Rensar ut gifter och får energi
 • Slipper att vara hungrig och energilös
 • Slipper tappa viktig muskelmassa - endast fett
 • Slipper räkna kalorier, points eller läsa i tabeller
 • Balanserar tarmfloran och stödjer tarmfunktionen
 • Får i dig livsviktiga essentiella fetter som ex. omega-3

Skippers Viktkur innehåller:

Skippers Proteinpulver 1 kg

Ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat från svenska gårdar. Kakaopulver och naturligt vaniljpulver, L-glutamin, lecitin. I kuren ingår Skippers specialutformade enzymmix som stödjer och främjar upptaget av proteiner samt Skippers probiotiska bakteriekultur med tarmbakterier som gynnar tarmfloran.

Skippers Linfröolja 225 ml

Vår linfröolja kommer från kallpressade linfrön från ekologiska svenska odlingar. Nordligt växande lin är känt för sin höga halt av linolen-fettsyror. Linfröolja har en rad positiva egenskaper för hjärna, nervsystem, tarm, hormonproduktionen och huden. Linfröolja är den rikaste naturliga källan till omega-3. Oljan innehåller dessutom omega-6 och omega-9 fetter.

Skippers Psylliumfröskal 275 mg

Vårt psyllimfröskal är mycket rikt på fibrer och uppskattas för sin goda fysiologiska funktion i mag-tarmkanalen. Renhetsgraden är 98% och den är fri från gluten. Kostfibrer binder vätska och stödjer tarmfunktionen vid såväl hård som lös avföring. Fröskalen är GI-sänkande.

Skippers viktminskningsmetod fungerar genom att

 • Den ökar mättnadskänslan
 • Den hjälper till att stabilisera blodsockret
 • Den hjälper till att öka ämnesomsättningen
 • Den hjälper till att avlägsna gifter från tarmen
 • Den hjälper till att stödja och balansera hormonsystemet
 • Den är fri från onyttiga fetter som skapar obalanser i biokemin
 • Den påverkar ämnesomsättningen positivt genom ett ökat intag av bra fetter och proteiner
 • Den minskar den fettinlagrande insulinhöjning man får genom ett intag av snabba kolhydrater som gynnar fettinlagring och viktuppgång.

Skippers metod för viktminskning är bevisat effektiv

Du blir vad du äter! Forskning visar att övervikt i huvudsak beror på felaktiga kostvanor. Om du äter fel fetter, för lite proteiner, för mycket snabba kolhydrater och för lite av det nyttiga fetterna leder det till ohälsa och ökar riskerna för viktuppgång. Bra fett är omega-3 fettsyror som bl.a. finns i linfröolja och fet fisk. Även oraffinerade kallpressade oljor och oraffinerat kokosfett innehåller bra fetter.

Så här blandar du en proteindrink

Proteinpulver 5 matskedar
Psylliumfröskal 1/2 -1 msk
Linfröolja 1-2 tsk
Mixa i en mixer eller skaka i en shaker med 3-5 dl vatten. Vi rekommenderar ett klorfritt vatten.

Kickstart med Skippers proteinkur

Med Skippers proteinkur ger man ämnesomsättningen en chans att ställa om. Vi har otaliga gånger sett en positiv omställning i ämnesomsättningen hos människor som fastnat i negativ vikttrend. Ofta med en frustrerande jojobantning som följd där man åker upp och ned i vikt i ett ständigt ekorrhjul. Trots hårda ansträngningar har man inte lyckats ta sig ur den negativa och hälsovådliga överviktsfälla man fastnat i.

Om man tar bort eller minskar snabba kolhydrater och socker behövs någon form av ersättning för att känna välbehag och tillfredsställelse. Proteinkuren innehåller därför linfröolja då rätt fetter ger kroppen och hjärnan en kompensation för den tillfredställelse som man tar bort med det önskvärt minskade sockerintaget. För att ytterligare öka välbehaget och mättnadskänslan ingår även psylliumfrön i blandningen.

Första veckan

Under en vecka äter man endast proteiner och proteindrinken. Det är absolut förbud på alla kolhydrater som exempelvis bröd, potatis och pasta. Proteiner ger till skillnad från kolhydrater en lång mättnadskänsla och ökad ämnesomsättning. Linfröolja ger energi och tillskott av de viktiga omega 3 fetterna och psylliumfröet ger bra mättnadskänsla, renar tarmen och för ut skadligt kolesterol.

Det är viktigt att du dricker mycket vatten under kuren då psylliumfröet sväller kraftigt i magen. Skulle du råka bli en aning förstoppad vet du att du druckit för lite. Då är det bara att öka vattenintaget under dagen. Drick klorfritt vatten.

Här ett exempel på en dags kostintag

Morgon vid uppvaknande 2 koppar hett vatten med lite ingefära i.
Torrborsta gärna kroppen, duscha.

Frukost - Proteindrink
Fm - Proteindrink, ört-the.
Lunch - Fisk, kyckling eller ägg, proteindrink, ört-the.
Em - Proteindrink utan olja, ört-the.
Middag - Fisk, kyckling, ägg, proteindrink utan olja, ört-the.

Drick minst 2 liter vatten / dag. Det dagliga intaget av linfröolja bör enligt livsmedelsverket ej överstiga 15 ml = 3 tsk.

Välj mellan följande proteiner

Kyckling, räkor, kräftor, musslor, kalkon, makrillfilé i tomatsås, tonfisk ( i burk är ok). Du kan även äta all övrig fisk samt keso, och ägg i alla former. Försök att äta mindre portioner då proteindrinken mättar.

Fortsätt din viktnedgång

När första veckan är över kan du fortsätta ta din proteindrink 2-3 gånger per dag mellan måltiderna. Det kommer att ge en mättnadskänsla som gör att du automatiskt kommer att äta mindre. Du bör äta 2-3 gånger per dag. Det är bra att ta en proteindrink till frukost. Man kan med fördel ta en drink till under förmiddagen som mellanmål. Lunchen skall vara ditt största mål. Ät grönsaker och proteiner. Inga kolhydrater. Tag en till proteindrink under eftermiddagen och avsluta dagen med en lätt middag, t.ex. en härlig närande soppa kokad i tryckkokare så att du behåller näringsämnena på bästa sätt. Det är viktigt att äta näringstätt då det ger stor tillfredsställelse och avsevärt minskar risken för överätande.

Under de påföljande veckorna efter den inledande startveckan då du kör extra hårt med proteindrinken, bör du fortsätta att välja en diet som är kolhydratfattig och som har lågt GI (glykemiskt index). Undvik all raffinerad mat samt allt som växer under jord, såsom potatis och rotfrukter. Hoppa även över socker och alla sädesslag (vete, råg, havre och korn). Särskilt bör du undvika vitt mjöl (bröd, pasta etc). Du kan fortsätta med denna kur så länge du vill och behöver. För gradvis in en liten mängd kolhydrater efter hand. När du uppnått den vikt du strävar efter kan du stegvis lägga till bär, frukt och långsamma kolhydrater, som grovt bröd, baljväxter, rotfrukter, råris m.m. Kuren bidrar till ett stabilt blodsocker och ett större välmående.

En del människor märker att de inte går ner så mycket i vikt direkt men ändå minskar de sitt midjemått. Midjemåttet är viktigast eftersom för mycket fett runt magen ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. För kvinnor med midjemått över 86 centimeter och män med midjemått över 94 centimeter ökar risken för ovanstående sjukdomar avsevärt.

Hoppa över vågen och satsa på ett måttband istället:

Konsultera alltid din läkare vid omega-3 intag om du medicinerar. Detta gäller särskilt om du äter blodförtunnade medicin som ex. Varan.

Beställ din egen Viktkur direkt från Skippersmart.se

Tillbaka till toppen

Frågor och svar om drinkboken

Använder man sig av råa eller kokta grönsaker när man gör drinkarna?

Kan barn dricka dessa drinkar?

Idag får barn i sig alldeles för lite av de viktiga vitaminerna och mineralerna för att upprätthålla en god hälsa och balanserad vikt. Genom flera recept i boken får barnen möjlighet att att själva prova på att göra olika drinkar på ett roligt och nyttigt sätt.

Hur många recept finns det i drinkboken?
Drinkboken innehåller 18 drinkar, varav fyra drinkar är viktreglerande, fem stärkande, sex renande och tre upppiggande. Boken innehåller även en inledning där det lätt står beskrivet hur man ska börja dagen samt hur dina dagliga rutiner bör se ut.

Hur många dagar sträcker sig en drinkkur?
Egentligen så finns det inga regler på hur många dagar man ska dricka varje drink. Men det är bra att dricka en utvald drink i åtminstone en vecka för att kroppen ska kunna ställa om och verkligen reagerar på din nya och nyttiga vana. Självklart kan man fortsätta med en drink om man vill men det är bra att variera med några av den andra drinkarna och växla efter en tids användning

Tillbaka till toppen

Sockeravvänjning

Hur avvänjer man sina barn och sig själv från socker?

Det viktigaste att tänka på att minska mängden successivt genom att ersätta fler och fler sockerrika produkter med sockerfattiga eller sockerfria alternativ (dock ej artificiella sötningsmedel såsom aspartam mm)

När sötsug uppstår kan man äta råa morötter, avokado och nötter eller dricka näringsdrycker och smoothies. Man kan också göra egna naturliga puréer genom att mixa färska eller frysta bär, frukter och grönsaker.
Under en tvåmånadersperiod kan ni minska ert sockerintag med minst 80 %.

 • Russin, aprikoser, dadlar och fikon kan ge söt smak åt gröt och annat och fungerar som ett mycket nyttigare alternativ till socker. Strödadlar i paket finns att köpa på hälsokostaffärer och kan användas som sötningsmedel.
 • Välj mat med lågt innehåll av fruktos ( fruktsocker), fruktjuicekoncentrat, kornmalt eller lönnsirap istället för sockerfria livsmedel med aspartam.
 • Honung och lönnsirap kan användas som alternativ.
 • Xylitol och stevia är två sötningsmedel som har visat sig ha många positiva egenskaper.

Efter sockeravvänjningen kommer maten att smaka bättre och mera. Barnet och resten av familjen får sin naturliga smak tillbaka, och det som tiigare smakade gott kommer inte att göra det längre. Protein, mjölksyrade grönsaker, mandelsmör, fett, flera små mål och tillskott av krom och magnesium bidrar till lättare sockeravvänjning.

Att dricka
Blanda ut fruktjuice med bubbelvatten eller vanligt vatten.
Blanda ut Amé med bubbelvatten.
Drick grönt thé eller ört thé. Barn gillar Yogithé – smakar kanel.
Drick så mycket vanligt vatten som möjligt.

Mellanmål
Näringsdrycker
Blanda sötmandel, cashewnötter, valnötter, pumpafrön, solrosfrön och russin
Frukt och grönsaksstavar
Grönsaksstavar med humus
Avokado
Riskakor
Naturell yougurt med färsk frukt
Kesella med frukt
Surdegs- och fullkornsbröd med ekologiskt smör
Kokt ägg

Mat
Var 3:e timma mat i små portioner  - balanserar blodsockret .

Första 2 veckorna -  abstinensstadiet

Första perioden kommer att vara jobbig.
Ni kommer att uppleva symptom som :
Huvudvärk, magont, gråtattacker, ilskeutbrott, trött/hängig, influensaliknande symptom

Ni behöver nu ersätta trösten som ni fått av sockret med något annat. Ge mycket kärlek, ta på varandra, massera – ökar välbehagskänslan, använd doftkrus – ger ro, stimulera med uppgifter som kräver koncentration. Vila mycket – ni kommer vara väldigt trötta – sov gärna middag. Det viktigaste är dock rörelse – motionera, dansa, simma. Vad som helst – motion ger ökat välbefinnande!

Tänk på att sockerberoende är ett allvarligt tillstånd och ofta behövs professionell hjälp.

 

Hit kan du vända dig:

Bitten Jonsson  -  Sockerberoendecenter i Hudiksvall – 0650 54060

Sockerberoende självhjälpsgrupper
Overeaters Anonymous    - www.oa.org
Foodadics anonymous  - www.faa.se
www.sockerberoende.se

Boktips:
Sockerbomben av Bitten Jonsson & Pia Nordström

Tillbaka till toppen

VAD ÄR? - Lär dig vad olika saker är

Alfalfa
Alfalfa kommer ursprungligen från Australien och kallas även blålusern. Sedan lång tid har den odlats som kreatursfoder i stora delar av världen. Den tillhör familjen ärtväxter och bladen kan ätas som grönsak. Fröna är små mörkbruna och näringsrika. De används mest för groddning. Alfalfa innehåller mineraler såsom järn, kalcium, magnesium och zink samt b-vitaminer. De innehåller dessutom höga halter av A-vitamin och karoten. De kan användas på bröd, och som groddar i sallad

Alger
Alger har odlats i både Japan och Kina sedan 10 000 år tillbaka och är en miljardindustri. Där förekommer det i föda. Alger är ett nyttigt kosttillskott för de innehåller mineraler, spårämnen och vitaminer. De kan binda och driva ut gifter, bakterier samt tungmetaller ur kroppen. De lindrar högt blodtryck, stabiliserar blodsockernivån, stärker immunförsvaret och höjer prestationsförmågan. Havsalger innehåller de nödvändiga mineraler som kroppen behöver

Amaranth
Amaranth i Sydamerika, där det har odlats under lång tid, antagligen för mer än 1000 år sedan. Amaranth har en hög proteinhalt och innehåller mycket av aminosyran Lysin. Det innehåller även mycket järn och kalcium. Fröet Amaranth är släkt med Quinoa och används som mjöl i bakning eller till gröt.

Amé
Namnet Amé kommer från japanskan som betyder "Stillsamt regn".
Amé är en fruktdryck som inte innehåller socker eller sötningsmedel. Den innehåller fruktjuicer, källvatten och har en unik blandning av örtextrakt såsom, schisandra, jasmine, gentian och limeblomma. Den är uppfriskande och samtidigt mycket hälsosam

Bovete
Bovete är en ört, som tillhör samma familj som ex. rabarber, men liknar ett sädesslag. Bovete är mycket lättsmält och rikt på mineraler. Bovete är gott till gröt, vegetariska biffar och patéer. Det kan även ätas kokt, som ris. Bovetet används ofta vid mag- och tarmsjukdomar, då det är mindre syrabildande än sädesslag. Bovete är naturligt fritt från gluten. Bovetet är proteinrikt men innehåller även B-vitaminer, kalium, järn, kalk, magnesium och fibrer

Canihuafrön

Canihuafrön är proteinrika och mineralrika med hög halt av fettsyror. De äts istället för pasta, ris eller animaliska produkter. Kan även användas i biffar och bröd

Dinkel
Dinkel är ett slags urvete som vårt vanliga vete härstammar från. Dinkel eller spelt, som det också kallas, har odlats i tusentals år. Dinkelodlingen försvann i Sverige under vikingatiden. Men på Gotlands fortsatte man odla dinkel. Dinkel är nyttigare än vanligt vete då det innehåller mycket protein, fibrer, b-vitamin och mineraler. Dinkel är inte glutenfritt, men glutenkvaliteten är annorlunda, vilket gör att dinkel mer lättsmält. Dinkel finns som sikt, fullkornsmjöl, helkorn, mannagryn, flingor, kli, ris och pasta.

Se upp så att du får en produkt med hög kvalitet. Det fuskas med blandningarna då man bara behöver blnada i en viss procent dinkel för att få kalla det för exempelvis dinkelbröd

Himalayasalt
Smakrikt gourmetsalt rent från miljögifter och tillsatser.

Lantbuljong

En mycket god buljong som inte innehåller jäst. En av annas favoriter som hon använder flitigt i sin matlagning. Den är fri från laktos, glutamat, genmanipulerade substanser, gluten, animaliska komponenter och kemiska färg och konserveringsmedel. Den innehåller fler grönsaker än andra buljonger. Den har en god smak och den gör att du kan vara säker på att inte få med det skadliga glutamatet i din matlagning.

Levande föda/kost
Levande föda innebär vegankost. Alltså den innehåller inga kött-, mjölk-, eller äggprodukter. Produkterna får inte värmas över 45 grader. Om de upphettas så förstörs nyttiga enzymer. För maximalt näringsinnehåll och näringsintag, tillreds maten genom mixning, fermentering och grodding. Syftet är att nå maximal hälsa och att kroppen ska kunna läka sig själv. Exempel på levande föda är groddar, bönor och grönsaker. Ju mer av levande föda som kroppen intar desto mer energi får den.

Miso
Miso är en sojabönsbuljong. Miso används i soppor, grytor och för att smaksätta grönsaker före ex grillning. Miso är en sojabönsprodukt och har precis som tofu sitt ursprung i Kina. Det finns ingen västerländsk motsvarighet till miso. Det finns lika många varianter av miso som ostar och vin. Miso skiftar i både smak, konsistens och färg allt från ljust beige till gul, brun, orange och mörkt röda toner. Den mörkare mison är vanligaste i Sverige.

Mjölksyrade grönsaker
Mjölksyrning har inget med mjölk att göra.
Genom att låta grönsaker jäsa i en naturlig process gynnas en viss typ av lactobaciller eller mjölksyrebakterier. De förökar sig och bildar mjölksyra vid sin ämnesomsättning. Syran gör att maten bevaras och tarmen får extra tillskott av bakterierna.

Mjölksyrade grönsaker har en hög halt av vitaminer och mineraler och är kalorisnålt. Mjölksyrebakterierna bidrar till bättre tarmflora, hjälper vid förstoppning och gasbildning. Mjölksyrade grönsaker hjälper kroppen med matsmältningen.

Mungbönor
Mungbönor är runda och mörkgröna. De kommer ursprungligen från Indien. I Kina har den groddats i århundraden. Den kokta mungbönan används främst i sallader, soppor och gratänger. Den är rik på proteiner, mineraler och kostfiber.

Psylliumfrö
Psylliumfrö är ett vatten lösligt kostfiber som påverkar blodsockerhöjningen bra och som har en gelébildande må-bra- effekt i tarmen. Gott i till exempel gröt och fruktsallad. Kan också användas i bröd.

Quinoa
Quinoa är en ört som är naturligt fri från gluten. Quinoa växer i anderna på 4000 meters höjd. Den är mycket näringsrik och lättsmält. Fröet är litet och ljust gulbrunt i färgen, när det är kokt får det en liten svans. Quinoa kan används istället för ris i kalla sallader eller till grytor och såser, som bas i olika vegetariska biffar. Quinoa kokas mellan 15 - 25 minuter, beroende på vilken konsistens som önskas, till sallad eller som ersättning till ris kokas ca 15 minuter och gröt ca 25 minuter.

Quinoa finns som frö, flingor, mjöl och som pasta. Det innehåller mer protein och fett än sädesslag och mer kalcium än mjölk. Dessutom innhåller Quinoa höga halter järn, fosfor och vitaminer. Quinoa har dessutom lågt GI.

Quorn
Ett vegetariskt alternativ till kött, fisk och fågel. Vi vill dock varna lite för Quorn då den kan ge vissa besvär om du äter den för ofta. Vi har själva personliga erfarenheter av detta och äter helst inte quorn alls.

Quorn finns i frysdisken som filé, färs, bitar, bullar, korvar och burgare. Det passar till all sorts matlagning och kan stekas, wokas, grillas ungsbakas. Quorn har ingen egen smak och är bra att krydda. Quorn är ett proteinrikt livsmedel som är tillverkat av ett svampprotein blandat med lite äggvita. Quorn är fettsnålt och innehåller fibrer. Svampproteinet och råvaran Quorn är naturlig. Den innehåller inte soja och är inte genmodifierad.

Rismjölk
Rismjölk är en ekologisk och organisk mjölk fri dryck. Den finns i flera smaker och kan drickas kall eller i samband med flingor. Kan även användas i matlagning och bakning. Är kolesterol och laktos fri. Rismjölk innehåller låg fetthalt och inget tillsatt socker.

Shoyu
Shoyu är en sojasås. Den är mörkbrun till färgen och gjord på sojabönor, vete, havssalt och källvatten. Används som bordssoja och till matlagning.

Soja: bitar/färs
Sojabönan härstammar från Ostasien och har odlats i över 5000 år. Den växer på en liten grön buske och innehåller massa protein, vitaminer och mineraler. Sojabönan innehåller 17 % fett och 34% protein. Istället för att äta potatis eller ris kan vi äta soja bitar . Om vi vill äta nyttig "köttfärs" kan vi äta soja färs istället och göra en vegetabilisk pastasås på den.

Sojaprodukter: Dryck/grädde/yoghurt
Sojadryck är ett alternativ till komjölk och gjort på soja. Den innehåller inget kolesterol eller laktos och har en lägre halt mättat fett än vanlig mjölk. Sojagrädde används som substitut till vanlig grädde till såser till exempel. Sojayoghurt kan ätas till frukost eller användas i såser och dressingar.

Tahini
Tahini är en pasta gjord av sesamfrön. Den kan användas istället för jordnötssmör, dipp sås, i kikärtsröran humus eller till sallader. Sesamfrön innehåller upp till 50 % olja. Denna olja består av 85 % omättade fettsyror varav hälften är enkelomättade och resten är fleromättade. Sesamfrön innehåller även många essentiella fettsyror och har hög kalorihalt.

Tamari
Japansk soja som inte innehåller vete. Den är mer koncentrerad än "vanlig soja" och används i matlagning. Många får problem med soja och kinse syndrom som kan ge en rad biverkninga som huvudvärk, illamående, skakningar mm, är symptom som kan kopplas till soja. Då anna får dessa problem undviker hon själv soja. Tamari kan med fördel användas av de som får problem med vanlig soja.

Tofu
Tofu är ett vegetariskt alternativ till kött, fisk och fågel. Tofu finns i flera olika utformande och både naturell och marinerad. Den naturella har en mycket neutral smak och men tar lätt åt sig smak av kryddor och marinader. Tofu är en näringsrik sojabönsprodukt med asiatiskt ursprung.

Tofu är rik på protein och har låg fetthalt. Den är kolesterolfri och innehåller lecitin och linolsyra som är livsnödvändig. Tofu säljs både som färsk och konserverad. Den passar att använda i grytor, wok eller rå i sallader. Tofu har en lika stor betydelse i den österländska kokkonsten som kött och ost i den västerländska.

Yogi Te
Yogi te är ett bioekologiskt te, som innehåller exklusiva kryddor och samtidigt hjälper kroppen enligt Ayurvedic medicin. Yogi te är gjort efter strävan att nå en mer balanserat livsstil med hjälp av diet, motion och meditation. Ingredienserna är noga utvalda efter denna tanke samt dess verkan i kroppen. Dessutom är det koffeinfritt.

Tillbaka till toppen

Anna rekommenderar följande råvaror

Alger
Dulse, hiziki, kombu, Misosoppa, nori, wakam

Bröd
Surdegsbröd, fullkornsbröd, groddat bröd, majs-sprödbröd, ryvita, pumpernickelbröd, riskakor, Saltå kvarns bröd, Labans bröd (dinkelbröd

Drycker och vatten
Källvatten, mineralvatten, smaksatt vatten, örtthe, amé-drycker, färskpressade juicer, grönt the

Fett till bröd
Bregott, smör blandad med olivolja, sesampasta, mandelsmö

Fisk/Skaldjur
Alaska pollock, havslax, hoki, hälleflundra, kattfisk, kolja, makrill, marulk, rödspätta, sej, sill, skaldjur - alla, sjötunga, tonfisk, tors

Frukt och bär
Ananas, apelsiner, aprikoser, bananer, björnbär, blåbär, fikon, grapefrukt, hallon, jordgubbar, körsbär, mandariner, melon: honungs-, vatten-, nektariner, papaya, persikor, plommon, päron, vinbär, vindruvor, äpple

Från frysdisken
Fisk, kyckling, skaldjur, kryddor och örter, osockrade bär, wokgrönsake

Fågel och ägg
Anka, kalkon, kyckling, vildfågel, äg

Grönsaker
Aubergine, avokado, bambuskott, broccoli, brysselkål, endivesallad, gräslök, grönkål, gurka, haricots verts, jams, jordärtskockor, kronärtskockor, kål - röd, vit, grön, kålrabbi, lök, mangold, morötter, oliver, paprika, persilja, potatis, purjolök, rödbetor, sallad - alla sorter, selleri, sparris, spenat, squash, svartrot, sötpotatis, tomater, vattenkrasse, vitkål, vitlö

Kött
Lamm, vilt

Mejerivaror
A-fil, fårost, färskost, getost, gräddfil, hälsofil, kesella, keso, smör, yougurt - naturel

Nötter och frön
Amaranth, cashewnötter, jordnötter (naturella), linfrön, mandel, pecannötter, pinjenötter, pumpakärnor, quinoa, sesamfrön, solrosfrön, valnötte

Oljor
okosolja - ohärdad (stekning), linfröolja kallpressad, mandelolja, olivolja stekning/sallad, pumpakärnolja, rapsolja kallpressad (stekning), sesamolja kallpressad (stekning), valnötsolj

Sädesprodukter / Baljväxter
Basmatiris, bovete, bönor alla slag, havregryn, hirs, kikärtor, korn, linser - gröna, röda, bruna, mungbönor, müsli osötad, nudlar: ris-, pasta: dinkel-, fullkorns-, bovete-, majs-, ris-, polenta, råris, ärtor - gula, grön

Sötningsmedel
Honung, lönnsirap, malt, stevi

Vegetariska proteinkällor
Tempeh, tofu, quorn, sojaprotei

Vegetabilisk mjölk
Havremjölk, havreyougurt, kokosmjölk, mandelmjölk, rismjölk, sojamjölk, yougurt, sojaos

Övrigt
Citron/limekoncentrat, hälsogodis, mörk choklad, frukt och grönsaksbarer, kryddor, miso, tamari - sojasås, balsamvinäge

Produkter att använda med måtta - Konserverad mat

Bambuskott, barnmat ( ekologisk), bönor, hummus, hästkastanj, kronärtskocka, makrill, mjölksyrade grönsaker, mungböngrodddar, oliver, rödbetor, sardiner, sparris, tomatsås/kross, tonfisk i vatten, vattenkastanj, vindolmar

Tillbaka till toppen