Recept på grönsaker & RotfrukterGrönsaker & rotfrukt

Grönsaker och rotfrukter innehåller mycket fibrer, bra kolhydrater, vitaminer och mineraler. Kostfibrer ger mättnadskänsla och sätter tarmarna i arbete. Vitaminer och mineraler styr viktiga processer i kroppen och är en mycket viktig del i vår kost

Broccoligratäng

Servera broccoligratängen med en grönsallad alt med timjandoftande potatisklyftor (om ni äter kolhydrater). Tomat och finskivad röklök med en skvätt balsamvinäger balanserar fint med sin syrlighet till anrättningen.

Recept på grönsaker & Rotfrukter

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 broccolibuketter
  • 1 burk keso
  • 3 ägg
  • 1 dl parmesanost
  • 1-2 dl grädde alt sojagrädde
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Skölj och dela broccolin i små buketter. Koka buketterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter.
  2. Klicka en ugnsfast form med lite smör och häll i broccolin.
  3. Hacka purjolöken och strö den över broccolin.
  4. Blanda ägg, keso, ost samt grädden till en smet. Krydda med en aning muskot, örtsalt samt svartpeppar.
  5. Slå blandningen över broccolin och gratinera i ugnen ca 15 minuter.