recept salladSallad

En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det beror helt på vad du har i din sallad.

Se mina tips på bra och nyttig sallad.


Cashew/räksallad med avokado och kokos

Tid: 15 minuter.

Cashew/räksallad

Ingredienser (2-4 portioner)

Cashew/räksallad med avokado

  • 200 gram skalade räkor
  • 2 st  avocado
  • 2 dl  groddar
  • 10 cm gurka, dela på mitten och kärna ur, skär i båtar
  • 3 nävar späd bladspenat
  • 2 msk riven kokos
  • 1 dl cashewnötter, grovhackade

Kokosdressing

  • 2 msk kallpressad olja
  • 1 st  lime saften av samt rivet skal
  • 1 tsk  grön currypasta
  • 1 tsk  honung
  • 4 msk kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 cm röd chili färsk finhackad

Tillagning

  1. Skala räkorna. Tag ut kärnorna ur gurkan och skär i båtar. 
  2. Skala morot och riv/skär tennstickstora strimlor.
  3. Kärna ur avokadon och skär i tunna skivor.
  4. Lägg upp alla grönsaker på tallrikarna. Toppa med räkorna.
  5. Rosta kokos samt cashewnötterna i en torr stekpanna.
  6. Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en blender eller mixa med en stavmixer.
  7. Häll dressingen över grönsakerna och toppa med cashewnötterna/kokosen.