Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Sesampanerad lax
- Pasta med krämig laxsås
- Pilgrimsmusslor med saffranssås
- Fiskspett med jätteräkor
- Helgrillad laxsida med mangoketchup glaze och löjromsås
- Rosétorsk med färsk spenat
- Asiatisk lax med wokgrönsaker
- Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
- Dinkelpasta med scampi
- Ceviche
- Gratinerade havskräftor
- Pasta med krämig lax- och broccolisås
- Skaldjursdopp i Örtolja
- Fisksoppa
- Cioppino - mustig röd fisksoppa i tryckkokare
- Thailändska fiskbiffar av torsk
- Thailändsk röd currygryta eller sås
- Skaldjurslasagne
- Rimmad Västerhavstorsk med buljongkokta grönsaker
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp
Laga nyttig mat med tryckkokare!
Genom att använda en tryckkokare kan du behålla nästan all näring i
maten samtidigt som det går mycket fortare. Potatis kokar du på sju till
åtta minuter och smaken blir mycket bättre.
Det finns flera tryckkokare på marknaden. Anna använder själv en modell från WMF. Du finner den bla på Skippersmart.
Cioppino - mustig röd fisksoppa i tryckkokare
- 2 msk olivolja
- 1 st gul lök, hackad
- 1 st röd eller grön paprika, urkärna och hacka
- 2 st selleristjälkar med blad, hackad
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl mustigt rött vin
- 5 dl hemlagad fiskbuljong eller lättsaltad fond + vatten
- 2 burkar konserverade tomater i egen juice, häll av och hacka tomaterna
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 tsk oregano
- 0.5 tsk basilika
- 1 st lagerblad
- 0.5 tsk salt
- 0.5 st stark röd chilipeppar, krossad
- 350 g torskfilé
- 200 g medelstora räkor, skalade
- 200 g krabbkött
- 0.5 kg blåmusslor
Gör så här
1. Värm upp oljan i en tryckkokare och stek lök, paprika, selleri och vitlök under omrörning tills de mjuknar, ca 2 min.
2. Häll i vinet och låt koka upp.
3. Rör i buljong, tomater, tomatpuré, oregano, basilika, lagerblad, salt och chilipeppar.
4. Sätt på locket och låt koka på högt tryck i 10 min.
5. Släpp ut ångan och låt den stå kvar på plattan med medelhög värme.
6. Lägg i fisk och räkor.
7. Låt puttra tills fiskens genomskinliga färg försvunnit, ca 2 min.
8. Rör i krabbkött och musslor.
TIPS!
Rensa bort okokta blåmusslor som inte stänger sig när du knackar lätt på skalet.