Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Dinkelpasta med scampi och tomatsås

2 personer

Ingredienser:

  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • ½ röd chilipeppar finhackad utan kärnor
  • 5 tomater grovt hackade
  • 1 dl slätbladig persilja
  • ½ dl hackad basilika
  • 1 tsk buljong
  • 1-2 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • scampi råa ca 4 st pp
  • dinkelpasta
  • vatten
  • salt
  • olivolja
  • Pecorini riven

Gör så här:

  1. Fräs vitlök och chilipeppar i en stekpanna.
  2. Tillsätt tomaterna, buljongen och vatten.
  3. Sänk värmen och låt puttra på spisen ca 15 minuter.

Under tiden…

  1. Koka pasta enligt instruktionerna på paketet.
  2. Tillsätt örterna till tomatsåsen då grönsakerna har kokat ihop.
  3. Tillred nu scampin. Detta går på ett par minuter – stek ej för länge – då blir scampin seg.
  4. Skala scampin och fräs i panna i lite olivolja. Stänk över lite lime eller citron, salta och peppra.
  5. Lägg upp pastan och tomatsåsen i djupa tallrikar, toppa med scampi och riven pecorini.
  6. Servera med fräsch grönsallad toppad med lite solrosfrön.