- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Sallad på bönor
- Kikärtssallad
- Rödbetssallad med chevrékräm
- Rödkålssallad med rostade solrosfrön
- Sallad med jätteräkor
- Sparris-ruccolasallad
- Annas Lyckosallad
- Lufttorkad skinka med pepparrot, pinjenötter och ruccola
- Cashew/räksallad med avokado och kokos
- Sötpotatissallad
- Nyttig Coleslaw
- Grillad grönsakssallad
- Havuc salat morotssallad
- surkålssallad
- Dinkelsallad med honungsrostade rotfrukter
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Sallad
En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till
en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det
beror helt på vad du har i din sallad.
Se mina tips på bra och nyttig sallad.
Kosttillskott som hjälper till att sänka kolesterolet
Omega 3
Kallpressad Linfröolja.
Phylliumfrö
Algine Plus – 5 tabletter varje morgon. För detox och energi.
Viktpaketet - 1-2 morgondrinkar + 1 drink em.
Rosenrot Plus – 2 kapslar för energi och koncentration varje morgon.
Kallpressad Linfröolja - shots.
Läs mer om kolesterolsänkande kost kost här>>
Läs om bröderna som fick prova på en blodtryckssänkande diet i Du är vad du äter här>>

Dinkelsallad med honungsrostade rotfrukter
- 1 dl dinkelris
- 1 msk buljong
- 400 g rotfrukter – morot, palsternacka, rotselleri
- 25 g smör
- 1 tsk honung
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 lime
- 50 g ruccolablad
- solrosskott
Koka upp rikligt med vatten samt 1 msk buljong. Tillsätt Dinkelris. Koka på svag värme 30 minuter utan lock. Rör om då och då. Häll av överblivet vatten. Skala och skär rotfrukter i bitar. Smörj en form med olivolja och lägg i rotfrukterna. Ringla över honung, salt och peppar. Grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills de är mjuka. Blanda ned dinkel, schalottenlök och vitlök. Krydda med salt och peppar. Tvätta limen väl och riv skalet ytterst fint. Strö riven lime över rotfrukterna, pressa limesaften över och vänd ned ruccola vid servering. Slå upp på ett fat och strö över solrosskott.