Vårsäsongen

Här presenteras vårsäsongen 2012 av Du är vad du äter med Anna Skipper. I varje avsnitt träffar Anna en ny utmaning. Helt individuellt hjälper hon männsikorna hon möter till en bättre hälsa.


Program 1 - Louise

Louise är den glada singeltjejen som gillar sitt sociala liv som består mest av att fika, äta middagar och festa med kompisarna.
Läs mer här »

  

Program 2 - Pierre

kvällens avsnitt av ”Du är vad du äter” träffar Anna Skipper den 46-åriga äventyraren Pierre som med sina 120 kg har en rejäl uppförsbacke framför sig. Om bara några månader gör Pierre sitt andra försök att nå Mount Everest topp och för att ens ha en chans att lyckas så MÅSTE han gå ner i vikt.
Läs mer här »

 

Program 3 - Blomsterdamerna

Blomsterbutikskollegorna Annika, 59 och Mimmi, 48 har småätit till sig riktiga tantkroppar! Det har blivit alldeles för mycket kanelbullar och chokladpraliner och alldeles för lite bra, näringsriktig mat. Anna utlovar 10 års föryngring på 8 veckor och Mimmi och Annika får lära att vill man bli fin, så får man lida pin.
Läs mer här »

 

Program 4 -  Drömmen om dans

 20-åriga Kathleen drömmer om att komma in på Danshögskolan. Men skräpmat och ätande i smyg har gjort att hon nu väger 115 kilo. Med den kroppshyddan blir det varken piruetter eller hopp.
Sockerberoende står i fokus i detta avsnitt.

Läs mer här »

 

Program 5 - Familjen Hidalgo

När Anna Skipper tar sig an chilienska familjen Hidalgo så har de fastnat rejält i det berömda ekorrhjulet.

Fiskpinnar med pommes och inga grönsaker är en typisk middag hos familjen, men är det sådan man vill ge sina barn? 

Läs mer här »


Program 6 - Marika

36-åriga Marika drömmer om att kunna sitta på hästryggen igen men är idag för tung för att kunna rida. När Anna Skipper tar sig an Marika så är hennes 82 kilo långtifrån hennes enda problem. Marikas missbruk av Treo och cigaretter är minst lika farligt som den ohälsosamma mat hon stoppar i sig och det var länge sen hon ärligt kunde svara att hon mår bra på frågan om hur det är.


Läs mer här »


Program 7 - Norrlandsbröderna Peter och Stefan.

 Peter och Stefan veckopendlar till jobbet och de långa bilresorna kombinerar de med mycket snabbmat, godis och fika vilket gett killarna riktiga gubbkroppar. Under jobbveckorna så äter bröderna dessutom alldeles för mycket kött och när Anna Skipper först träffar killarna är hon på allvar orolig för deras hälsa.


Läs mer här »


Program 8 - Mervi the dog listener

48-åriga Mervi jobbar som Sveriges enda doglistner och skulle troligtvis aldrig låta en hund äta så dålig kost som hon själv gör. Att jeansen sedan länge är för små är inte hennes enda problem.

Småätandet, sockerberoendet och tröttheten är ett minst lika stort problem som de för tajta byxorna. För fyra år sedan blev Mervi utbränd och efter det har hon helt tappat lusten att laga mat och hon blivit rädd att bli andfådd.


Läs mer här »

Program 9 - Sportintresserade Martin.


Sportintresserade 36-åriga Martin lever verkligen inte som en idrottsman. Tvärtom! Stressigt jobb, massor med mat och stora mängder alkohol har gjort att Martin idag har en matchvikt på nästan 160 kg. Hans övervikt gör att han har svårt att andas och lägger han inte om kosten så är sovmasken snart ett måste.

Läs mer här »


Program 10 - Östermalmsdonnan Grete

I säsongsfinalen av ”Du är vad du äter” tar Anna Skipper sig an den glamourösa östermalmsladyn Grete vars ”FrökenSverigekropp” är ett minne blott.
Läs mer här »