Lev smart
- Allergi
- Ayur Veda
- BMI Test
- Bra att veta
- Bra mat
- Bra produkter
- Bästa tipsen för att gå ner i vikt
- Gastric bypass - kost
- Mood food
- Nyttiga val på restaurang
- Gröna kuren för mag- och tarmproblem
- Blocktyckssänkande kost
- Elitidrottande ungdomar
- LCHF
- Detox
- Kost för sockerberoende
- Kosttillskott
- Ladda livskraft
- Tips & råd för vegetarianer
- Tryckkokare
- Viktminskning resultat
- Mat vid amning
- Immunförsvars stärkande kost
- Kolesterolsänkande kost
- IBS och kost för krångalnde magar
- Kost tips och råd vid ADHD
- Bungy Pump
- Raw Food anti aging kur
- Medelhavskost
- Fem snabba Anna skipper rätter
Snabbt och lätt
Ibland är det skönt om man kan tillaga något snabbt och enkelt som samtidigt är nyttigt. Här kommer Anna Skipper fem snabba recept från säsongsfinalen av "Du är vad du äter" våren 2012.
Annas snabba thaigryta
Laga gärna Thaigrytan i en gjutgärnsgryta då den blir otroligt mustig och god! Vill man ha den riktigt het kan man även tillsätta färsk röd chili. Tid: 40 minuter.
Ingredienser (6 portioner)
- 1 pkt Kycklinglårfilé
- 2 gula Paprikor
- 1 knippe broccoli
- 3 färska salladslökar
- 1 liten zucchini
- 5 cm färsk Ingefära
- 3 vitlöksklyftor
- 1-2 msk Röd Currypaste
- 1 msk Fishsauce
- 1 citron
- 1 msk Mango Chutney
- 1 burk Cocosmjölk
- Smör eller olja till stekning
- Salt och färsk röd chili för extra hetta
Tillagning
- Dela kycklinglårfiléerna i 4 delar
- Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar
- Dela broccoli i små buketter
- Skär zucchini i centimeterstora bitar
- Skala och skär löken i minre bitar
- Finhacka ingefära och vitlök
- Hetta upp gjutgärnagrytan och lägg ned smör alt olja.
- Fräs kycklingen och pressa över citron.
- Tillsätt röd currypasta och stek kycklingen ca 5 minuter.
- Lägg ned grönsaker och fräs ytterligare några minuter.
- Tillsätt kokosmjölk och mango chutney.
- Låt puttra ca 15-20 minuter.
- Smaka av med ytterligare röd currypasta och lite salt beroende på hur stark du vill ha din thairätt,