Snabbt och lätt


Ibland är det skönt om man kan tillaga något snabbt och enkelt som samtidigt är nyttigt. Här kommer Anna Skipper fem snabba recept från säsongsfinalen av "Du är vad du äter" våren 2012.

Annas snabba thaigryta


Laga gärna Thaigrytan i en gjutgärnsgryta då den blir otroligt mustig och god!  Vill man ha den riktigt het kan man även tillsätta färsk röd chili. Tid: 40 minuter.

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 pkt Kycklinglårfilé
  • 2 gula Paprikor
  • 1 knippe broccoli
  • 3 färska salladslökar
  • 1 liten zucchini
  • 5 cm färsk Ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk Röd Currypaste
  • 1 msk Fishsauce
  • 1 citron
  • 1 msk Mango Chutney
  • 1 burk Cocosmjölk
  • Smör eller olja till stekning
  • Salt och färsk röd chili för extra hetta

Tillagning

  1. Dela kycklinglårfiléerna i 4 delar
  2. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar
  3. Dela broccoli i små buketter
  4. Skär zucchini i centimeterstora bitar
  5. Skala och skär löken i minre bitar
  6. Finhacka ingefära och vitlök
  7. Hetta upp gjutgärnagrytan och lägg ned smör alt olja.
  8. Fräs kycklingen och pressa över citron.
  9. Tillsätt röd currypasta och stek kycklingen ca 5 minuter.
  10. Lägg ned grönsaker och fräs ytterligare några minuter.
  11. Tillsätt kokosmjölk och mango chutney.
  12. Låt puttra ca 15-20 minuter.
  13. Smaka av med ytterligare röd currypasta och lite salt beroende på hur stark du vill ha din thairätt,