Snabbt och lätt


Ibland är det skönt om man kan tillaga något snabbt och enkelt som samtidigt är nyttigt. Här kommer Anna Skipper fem snabba recept från säsongsfinalen av "Du är vad du äter" våren 2012.

Kyckling och spenat med zucchinispagetti


  •  

500 gram kyckling

  • 300 gram färsk eller fryst bladspenat
  • 
10 soltorkade tomater i marinad, strimlade

  • 2 vitlöksklyftor

  • Parmesanost ( kan uteslutas) 

  • Havssalt/svartpeppar


  • 1 stor zucchini, strimlad till spagetti


Dela kycklingen i mindre bitar. Fräs/bryn i olivolja. Tillsätt vitlöken. 
Lägg ned tomaterna samt marinaden och spenaten i stekpannan. 
låt puttra 10 minuter.

Strimla zucchinin.
Koka upp vatten med 1 tsk salt.

Tag grytan från spisen och lägg ned zucchinispagettin 1 minuter. Häll av vattnet och vänd ned den rivna parmesanosten. Salt och peppra.

Lägg upp zucchinipastan på tallrik och toppa med kycklingen.