Snabbt och lätt


Ibland är det skönt om man kan tillaga något snabbt och enkelt som samtidigt är nyttigt. Här kommer Anna Skipper fem snabba recept från säsongsfinalen av "Du är vad du äter" våren 2012.

Rosétorsk med färsk spenat

Superlätt fiskrätt som alla kan laga. Passar även LCHFare.

VIDEO - Anna lagar Rosepeppartorsk


Ingredienser (2 portioner)

  • 400-500 g torsk
  • 3 dl grädde
  • Rosépeppar
  • 5 dl babyspenat
  • 10 stycken körsbärstomater
  • En halv tärning fiskbuljong
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Koka upp grädden, tillsätt fiskbuljongen och häll i rosépeppar efter smak.
  2. Salta och peppra.
  3. Lägg 5 dl babyspenat i en ugnssäker form.
  4. Lägg på fisken och häll över såsen samt körsbärstomaterna.
  5. Grädda fisken i 200 grader i ca 25 minuter.
  6. Servera med ruccolasallad och pinjenötter.