Snabbt och lätt


Ibland är det skönt om man kan tillaga något snabbt och enkelt som samtidigt är nyttigt. Här kommer Anna Skipper fem snabba recept från säsongsfinalen av "Du är vad du äter" våren 2012.

Anna Skipper recept på vegetarisk lasagne

Se Anna laga vegetarisk lasagne

  • 2 stora morötter, rivna
  • 4 färska tomater, hackade
  • 1 stor/2 små hackad rödlök

Blanda ovanstående till lasagnens "färs"

  • 1 stor eller 2 små zucchini, hyvlade på längden
  • 1 påse färsk spenat

Ovanstående blir lasagnens plattor

  • 1 pkt sojagrädde, lite salt och peppar
  • 1 pkt fetaost eller lite riven parmesan/pecorino (inga mängder här, då förstör du tanken med smalmaten)

Ovanstående blandas ihop och blir ostsåsen.

  1. Varva färs, plattor och ostsås.
  2. Avsluta med lite ostsås på toppen och grädda ca. 30 min i 175C.
  3. Toppen ska få lite färg och allt ska bli genomvarmt, däremot gör det inget om grönsakerna fortfarande har stuns i sig.