Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Fetaostkräm

Som dipp eller nyttiga drinktilltugg/gurkrullader

Fetaost gjord på fårmjölk är ett mycket bra och nyttigare alternativ än vanlig ost. Basilika verkar kramplösande och lugnande. Den verkar dämpande på hudirritationer och befrämjar matsmältningen. Förr i världen ordinerades den mot hysteri. Idag används den mest som krydda i matlagningen.

Utmärkt att ha som en dip till färska grönsaker alt. som ett smörgåspålägg. Eller gör som på bilden, rulla in krämen i tunna gurkskivor och ha som drinktilltugg. Denna kräm är ljuvlig!

Ingredienser

  • 150 g äkta fetaost gjord på fårmjölk
  • En halv burk keso
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka basilika ( endast löven)
  • 1 nypa salt
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor ( beror på hur stark du vill ha den)

Tillagning

  1. Kör alla ingredienserna i en mixer alt. mixa ingredienserna med en stavmixer.
  2. Slå på oljan lite i sänder så att en slät massa bildas.
  3. Låt stå i kylen 1 timma innan servering.