Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Libanesisk zucciniröra
- Morotsröra från Bosphoren
- Aubergine- och avocadodipp
- Fetaostkräm
- Algtapenade
- Aioli
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Fetaostkräm
Som dipp eller nyttiga drinktilltugg/gurkrullader
Fetaost gjord på fårmjölk är ett mycket bra och nyttigare alternativ än vanlig ost. Basilika verkar kramplösande och lugnande. Den verkar dämpande på hudirritationer och befrämjar matsmältningen. Förr i världen ordinerades den mot hysteri. Idag används den mest som krydda i matlagningen.
Utmärkt att ha som en dip till färska grönsaker alt. som ett smörgåspålägg. Eller gör som på bilden, rulla in krämen i tunna gurkskivor och ha som drinktilltugg. Denna kräm är ljuvlig!
Ingredienser
- 150 g äkta fetaost gjord på fårmjölk
- En halv burk keso
- 2 msk olivolja
- 1 kruka basilika ( endast löven)
- 1 nypa salt
- 2-3 pressade vitlöksklyftor ( beror på hur stark du vill ha den)
Tillagning
- Kör alla ingredienserna i en mixer alt. mixa ingredienserna med en stavmixer.
- Slå på oljan lite i sänder så att en slät massa bildas.
- Låt stå i kylen 1 timma innan servering.