- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Sesampanerad lax
- Pasta med krämig laxsås
- Pilgrimsmusslor med saffranssås
- Fiskspett med jätteräkor
- Helgrillad laxsida med mangoketchup glaze och löjromsås
- Rosétorsk med färsk spenat
- Asiatisk lax med wokgrönsaker
- Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
- Dinkelpasta med scampi
- Ceviche
- Gratinerade havskräftor
- Pasta med krämig lax- och broccolisås
- Skaldjursdopp i Örtolja
- Fisksoppa
- Cioppino - mustig röd fisksoppa i tryckkokare
- Thailändska fiskbiffar av torsk
- Thailändsk röd currygryta eller sås
- Skaldjurslasagne
- Rimmad Västerhavstorsk med buljongkokta grönsaker
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Härliga recept som är lätta att avnjuta utan dåligt samvete som följd!
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Fisksoppa
Fisksoppa medvitt vin och räkor. Serveras med Annas nyttiga bröd.
Färdigt på 1 timme och 30 min
Ingredienser:
- 0.5 st färsk röd chilifrukt, finhackad
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st schalottenlök
- 0.5 st liten fänkål
- 2 st morot
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vitt vin
- 5 dl fisk/räkbuljong
- 1 dl slätbladig persilja, hackad
- 2 dl soyagrädde
- Citron
- 2 dl skalade räkor + skal
- 3-400 gram fisk i bitar (lax, marulk, havskatt, torsk allt efter tillgång)
Fond
- Olivolja/smör
- 4 st schalottenlökar
- 2 st morötter
- 0.25 st fänkål
- 2 msk tomatpuré
- 5 st vitpepparkorn
- Rostade räkskal (+ ev fiskskrov)
- 1 l
vatten
Gör så här
1. Skala räkorna och rosta skalen i 225 grader i ugnen cirka 15 minuter.
2. Häll lite olja i en stor kastrull.
3. Fräs schalottenlök, morötter, fänkål och tomatpuré några minuter utan att det får färg.
4. Tillsätt de rostade räkskalen och låt koka cirka 10 minuter.
5. Viktigt att inte koka för länge då räkskalen gör fonden besk.
6. Sila av och koka ihop (reducera) fonden cirka 30 minuter (2/3) på låg värme. (Går även bra att göra mycket fond och frysa in) Spar fonden och gå vidare.
7. Hacka schalottenlöken fint och smält i olivolja/smör.
8. Hacka chilin och låt fräsa med.
9. Tillsätt eventuellt en hackad vitlöksklyfta.
10. Strimla morot och fänkål i tändstickstora bitar.
11. Lägg ned i grytan och låt fräsa försiktigt utan att de tar färg.
12. Tillsätt tomatpurén.
13. Häll i vin och låt koka upp.
14. Häll i fonden och lite juice från citron.
15. Tillsätt räkor, fisk samt sojagrädde och låt puttra någon minut tills fisken blivit genomkokt.
16. Avsluta med att röra i persiljan.
17. Serveras rykande het i soppskålar, gärna med en klick hemlagad aioli.