Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

 

Fiskspett med jätteräkor (4-6 spett)

Serverad med slungad färsk spenat och en frisk grönsallad med soltorkade
tomater och hyvlad parmesanost.


Ingredienser

  • 8 jätteräkor
  • 300 gram lax i små kuber
  • 300 gram marulk eller annan vit fast fisk i små kuber
  • Citron
  • Timjan
  • Olivolja
  • Salt/chilipeppar

Tillagning

  1. Pressa citronsaften i en skål.
  2. Finhacka ca 1 dl färsk timjan och lägg i skålen.
  3. Blanda ned 2 msk olivolja samt salt och röd chili.
  4. Dela jätteräkorna på mitten. Skär fisken i kuber.
  5. Trä upp fisk samt räkor på träspett. Pensla över marinaden och låt stå i kylen ca 1 timma.
  6. Grilla alt stek i ugnen ca 10 minuter tills fisken är genomstekt. Pensla ett varv till med marinaden under grillningen.