Viktminskning

Här finns de bästa tipsen för viktminskning.

Nu är det dags att förändras långsiktigt! Än är våren i sin linda och sätter du fart nu kommer du ha nå din viktminskning till sommaren! Det finns inga quick-fix. Att ligga på ca 0.5- 1,5 kg per vecka i viktnedgång är en bra, realistisk och långsiktig väg! Here we go!

Tillskott

Algine Plus - 4 tabletter varje morgon. För detox och energi. En liten hälsokostbutik på burk!

Oxytarm - 1-2 tabletter med en mugg hett vatten vid sänggående. Hjälper tarmen och fungerar som en lätt tarmsköljning som för ut plack.

» Du behöver bara det bästa!

Gå ner i vikt; Dagens mål

Viktminskning; Frukost

Drick en mugg hett vatten med lite färsk ingefära i det första du gör på morgonen. Sjud ca 5 cm färsk ingefära i 6-7 dl vatten ca 20 minuter och drick det heta vattnet. Det sätter fart på magen och ökar din förbränning. Tag med en termos till jobbet och sippa ingefärsthet under dagen. Det skall vara riktigt varmt. Du behöver inte dricka mycket men du skall dricka ofta. Gärna 1 gång/ timma! Denna kur gör underverk i sig, kallas Viktpaketet Skippervarmvattenkuren och rensar ut kroppen från skräp och slagg samt optimerar förutsättningar för din viktminskning.

För en snabb start i din viktminskning, ät bara viktpaketet 1-2 drinkar samt ev lite proteiner typ omelett eller makrillfilé i tomatsås fram till lunch.

Proteindrink – så blandar du en drink

  • 3-5 msk proteinpulver
  • 1 struken msk psylliumfrö
  • 1 tsk linfröolja (du kan ta denna separat på sked istället då den inte är så god att blanda i drinken)

Blanda alla ingredienserna i en blender eller shaker tillsammans med 3 dl vätska av valfritt slag. Vatten, rismjölk, sojamjölk, juice går bra.

Om du vill kan du också tillsätta lite yoghurt och färsk frukt eller bär i blendern och mixa till en drink. Jag brukar ta protein psyllium med sojamjölk, naturell yougurt, 1 banan, ev bär och köra i blendern till en god drink på morgonen och en på em. En god Smoothie som smakar kanon!

Viktminskning; Lunch

Din lunch skall vara ditt största mål och det är också då du skall vara som hungrigast.

Tag med en matlåda hemifrån med nyttig mat. Tänk på att reglera din frukost så att du verkligen är hungrig vid 12-tiden. Själv äter jag bara en proteinsmoothie och en näve nötter innan lunch och då är jag bushungrig vid 12-tiden. Din förbränning är som starkast mitt på dagen och här har du som bäst näringsupptag!

Ät proteiner, grönsaker och baljväxter till lunch och middag. Hoppa över pasta, ris, potatis och bröd, allt för att optimera din viktminskning.

Tag en proteindrink till under em som mellanmål för att hålla en jämn blodsockerkurva.

Viktminskning; Middag

Middagen äter du senast kl 19.00 eller så tidigt som möjligt om du kommer hem sent.

Ät lätt, gärna en god och närande soppa. Drick minst 2 liter vatten / dag.

Inspirerande recept för en bra middag under din viktminskning »

Viktiga Kom ihåg för din viktminskning

Träna för att gå ner i vikt

Träning hjälper dig mot varaktig viktminskning

Kom ihåg att röra på dig. 10 - 12 000 steg / dag är en bra början.
Köp en stegräknare så kan du hålla kolla på dina steg. Öka sedan till
15 000 steg / dag. Det kommer att ge resultat och din viktminskning kommer att bli varaktig!!! Alla steg räknas. Tag en lite kortis till lunchen och sedan en efter jobbet så skall du se att du snabbt är uppe i dina 10 000 steg. För dagbok och statistik över dina nya framsteg i löparskorna! Har du någon annan aktivitet som höjer pulsen som du gillar? Yoga och dans är perfekta alternativ!

Rensa kylskåpet för viktnedgång

Handla, rensa ut, skapa förutsättning för viktminskning

Släng och rensa ut allt i skafferi och kylskåp som inte är bra och närande för dig! Gör en Anna Skipper! Handla bara när du är mätt och belåten och gå efter en lista du har planerat innan du kommer till affären. Inga impulsköp! Satsa på att äta så naturligt som möjligt och gärna ekologiska frukter och grönsaker. Nära naturen är måttot! Välj vitt kött och skaldjur.

Stress & relax

Stress & Relax är nödvändigt för viktminskning

Kortisol är ett stresshormon som ökar när vi stressar, och som bla är fettinlagrande. Det motverkar alltså din viktminskning! Detta fett lägger sig just runt magen, höfter, rygg. Kortisolet utsöndras när vi stressar eller känner oss stressade. Se till att varje dag göra någon form av avslappnande aktiviteter som yoga eller varför inte prova 20 minuter på en spikmatta. Att relaxa kan alltså ha stora effekter för att lyckas med din viktnedgång. Så även en bra sömn med minst 7 timmars sömn/ natt. Att sova för lite kan orsaka viktuppgång.

Ta det lugnt med andra ord - och lycka till med ditt nya liv!