Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Ghee - klarnat smör
Ghee är ett klarnat smör där proteinerna skummas bort och som befriats från bottensats o skum, har lång hållbarhet och tål höga stektemperaturer. Kan förvaras i både kyl och rumstemperatur men förslagsvis i kyl.
Ett bra och renande fett för kroppen. Används mycket i indisk matlagning. Mycket bra fett för Kapha doshan.
På bilden ser du ghee som förvarats kallt i kylskåp. I rumstemperatur skall gheet vara genomskinligt som olja.
Ingredienser:
- 1kg osaltat ekologiskt smör
Gör så här:
- Smält smöret i kastrull långsamt och på låg värme.
- När det smält låt det sjuda i ca 20 minuter, på så låg värme som möjligt.
- Skumma av de vita proteinerna som lägger sig runt kanterna.
- Låt det sedan svalna i ungefär en kvart, utan att röra om.
- Efter femton minuter har kvarvarande proteiner sjunkit ned till botten.Häll försiktigt av det klarnade smöret utan att du får med dig bottenslammet. Häll ev genom en filter.
- Häll upp och förvara i en glasburk i kylskåp. Det skall vara helt klart. Då har du lyckats.