Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

 

Helgrillad laxsida med

mangoketchupglaze och löjromsås

Kommer garanterat göra succé! Om det blir lite lax över är den supergod att lägga på en mörk skiva bröd, ett salladsblad samt klicka lite av såsen över! Tages med på lunch nästa dag eller som lätt kvällsrätt. Två flugor i en smäll!


Helgrillad laxsida med mangoketchupglaze

Ingredienser (8-10 personer)

  • 1 hel laxsida med en skinnsida kvar, be att få den urbenad i fiskdisken
  • 1 flaska mangoketchup
  • 1 citron
  • salt/peppar

Tillagning

  1. Häll upp halva flaskan mangoketchup i en skål och pressa ned saften av en halv citron.
  2. Lägg laxen i en stor form alt en långpanna.
  3. Salta och peppra laxen, pensla över rikligt med mangoketchup.
  4. Låt stå minst 1 timma i kylen.
  5. Tänd kolgrillen och låt få fin glödbädd, sätt på ugnen på 225 g alt tänd gasgrillen.
  6. Lägg in laxsidan och låt grillas/ugnsbakas i ca 35-45 minuter beroende på tillagningsmetod.
  7. Pensla med lite ytterligare mangoketchup glaze efter halva tiden.
  8. Fisken skall ej vändas utan stekes med skinnsidan nedåt tills den blivit genomstekt och fått fin gyllenbrun färg.
  9. Under tiden gör du löjromssåsen.
  10. Salta och peppra efter smak.

Löjromsås

Ingredienser (8-10 personer)

  • 3 dl gräddfil ekologisk
  • 1,5 burk creme fraiche ekologisk (jag brukar använda den franska krämiga varianten)
  • 1 citron
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2-3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl löjrom alt 2 burkar röd stenbitsrom

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt stå och dra i kylen minst en timma innan servering.
  2. Servera med nykokt färskpotatis och en stor grönsallad av blandade salladssorter.