Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Sesampanerad lax
- Pasta med krämig laxsås
- Pilgrimsmusslor med saffranssås
- Fiskspett med jätteräkor
- Helgrillad laxsida med mangoketchup glaze och löjromsås
- Rosétorsk med färsk spenat
- Asiatisk lax med wokgrönsaker
- Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
- Dinkelpasta med scampi
- Ceviche
- Gratinerade havskräftor
- Pasta med krämig lax- och broccolisås
- Skaldjursdopp i Örtolja
- Fisksoppa
- Cioppino - mustig röd fisksoppa i tryckkokare
- Thailändska fiskbiffar av torsk
- Thailändsk röd currygryta eller sås
- Skaldjurslasagne
- Rimmad Västerhavstorsk med buljongkokta grönsaker
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Helgrillad laxsida med
mangoketchupglaze och löjromsås
Kommer garanterat göra succé! Om det blir lite lax över är den supergod att lägga på en mörk skiva bröd, ett salladsblad samt klicka lite av såsen över! Tages med på lunch nästa dag eller som lätt kvällsrätt. Två flugor i en smäll!
Helgrillad laxsida med mangoketchupglaze
Ingredienser (8-10 personer)
- 1 hel laxsida med en skinnsida kvar, be att få den urbenad i fiskdisken
- 1 flaska mangoketchup
- 1 citron
- salt/peppar
Tillagning
- Häll upp halva flaskan mangoketchup i en skål och pressa ned saften av en halv citron.
- Lägg laxen i en stor form alt en långpanna.
- Salta och peppra laxen, pensla över rikligt med mangoketchup.
- Låt stå minst 1 timma i kylen.
- Tänd kolgrillen och låt få fin glödbädd, sätt på ugnen på 225 g alt tänd gasgrillen.
- Lägg in laxsidan och låt grillas/ugnsbakas i ca 35-45 minuter beroende på tillagningsmetod.
- Pensla med lite ytterligare mangoketchup glaze efter halva tiden.
- Fisken skall ej vändas utan stekes med skinnsidan nedåt tills den blivit genomstekt och fått fin gyllenbrun färg.
- Under tiden gör du löjromssåsen.
- Salta och peppra efter smak.
Löjromsås
Ingredienser (8-10 personer)
- 3 dl gräddfil ekologisk
- 1,5 burk creme fraiche ekologisk (jag brukar använda den franska krämiga varianten)
- 1 citron
- 1 knippe dill, finhackad
- 1 rödlök, finhackad
- 2-3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl löjrom alt 2 burkar röd stenbitsrom
Tillagning
- Blanda alla ingredienserna till såsen och låt stå och dra i kylen minst en timma innan servering.
- Servera med nykokt färskpotatis och en stor grönsallad av blandade salladssorter.