Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Vitlöksmarinerade kycklinglårfiléer
- Helstekt färsk dragonkyckling med gräddsås
- Indisk kycklinggryta
- Karibisk kycklingspett med papayasallad
- Fyllda kycklingrullader
- Helstekt kalkonfilé Provencal med rostade rotfrukter
- Grillade kycklingburgare med mangosalsa
- Kycklinggryta
- Annas kyckling salciccia
- Satay ayam indonesiska små kycklingspett
- Helstekt vitlökskyckling med äpple och aprikoser
- Italiensk Kyckling med spenat och zucchinispaget
- Kalkonstroganoff recept
- Kalkonpastrami och cashewnötssmörsrullar med tahinidressing
- Medelhavsinpirerad kalkongryta
- Pollo alla cacciatora
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Helstekt färsk dragonkyckling med gräddsås
En ljuvlig kycklingrätt lagad i gjutjärngryta. Passar både matälskare, sockerberoende och LCHFare. Tid: Ca 60 minuter.
Tips! Om du får kyckling över gör gärna en god kycklingsallad med avokado och ett kokt ägg att ta med till lunch nästa dag!
VIDEO - Anna lagar dragonkyckling
Ingredienser (4-6 portioner)
- 1 hel ekologisk kyckling
- 3 dl grädde
- 3 dl kycklingbuljong
- 2 små röda äpplen
- 2 små lökar
- 1 citron
- 1-2 vitlöksklyftor finhackade
- 1-2 msk torkad dragon
- 1 msk torkad timjan
- 1 knippe slätbladig persilja, finhackad
- Havssalt och torkad pepperochino
Tillagning
- Pressa citronen i och runt om den hela kycklingen.
- Dela äpple och lök i grova bitar. Fyll kycklingen med lök/äpplet.
- Strö över dragon, timjan, hackad vitlök och hackad persilja.
- Salta och peppra runt om.
- Sätt gjutjärnsgrytan på spisen och klicka ned smöret. Låt smöret bryna och grytan bli het.
- Lägg ned kycklingen och bryn den ordentligt runt om.
- Slå över kycklingbuljongen och sätt på locket.
- Ös och titta till kycklingen då och då och låt puttra på spisen ca 60 minuter.
- När kycklingen är genomstekt, slå på grädden och låt puttra 5 minuter till.
- Tag upp kycklingen ur grytan, tranchera och stavmixa såsen slät.
- Servera med ångad broccoli och en god grönsallad med pumpafrön.