Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Vitlöksmarinerade kycklinglårfiléer
- Helstekt färsk dragonkyckling med gräddsås
- Indisk kycklinggryta
- Karibisk kycklingspett med papayasallad
- Fyllda kycklingrullader
- Helstekt kalkonfilé Provencal med rostade rotfrukter
- Grillade kycklingburgare med mangosalsa
- Kycklinggryta
- Annas kyckling salciccia
- Satay ayam indonesiska små kycklingspett
- Helstekt vitlökskyckling med äpple och aprikoser
- Italiensk Kyckling med spenat och zucchinispaget
- Kalkonstroganoff recept
- Kalkonpastrami och cashewnötssmörsrullar med tahinidressing
- Medelhavsinpirerad kalkongryta
- Pollo alla cacciatora
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Leta runt bland recepten coh hitta dina egna favoriter. Under Lev smart hittar du tips för att nå dina mål.
Helstekt vitlökskyckling med äpple och aprikoser
Tid: 1 timma och 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 kyckling (ca 1,2 kilo)
- 10 torkade aprikoser, grovhackade
- 2 röda söta äpplen, grovhackade
- 1 rödlök, grovhackad
- Örtolja
- 3 msk olivolja
- 1 dl finhackad persilja
- 2 vitlöksklyftor
Rotfruktsbädd:
- 1 kilo blandade rotfrukter, t ex morötter, palsternacka, rotselleri - skiva/båta upp
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 5 vitlöksklyftor
- 10 timjankvistar, gärna back- eller citrontimjan
Tillagning
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Fyll kycklingen med lök/aprikoser/rödlök. Gnid in med örtoljan.
Salta och peppra.
3. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker stor form och placera kycklingen på toppen.
4. Ös kycklingen då och då. Tillsätt ev lite vitt vin till rotfrukterna. Den skall
ha en gyllenbrun fin yta.