Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Vitlöksmarinerade kycklinglårfiléer
- Helstekt färsk dragonkyckling med gräddsås
- Indisk kycklinggryta
- Karibisk kycklingspett med papayasallad
- Fyllda kycklingrullader
- Helstekt kalkonfilé Provencal med rostade rotfrukter
- Grillade kycklingburgare med mangosalsa
- Kycklinggryta
- Annas kyckling salciccia
- Satay ayam indonesiska små kycklingspett
- Helstekt vitlökskyckling med äpple och aprikoser
- Italiensk Kyckling med spenat och zucchinispaget
- Kalkonstroganoff recept
- Kalkonpastrami och cashewnötssmörsrullar med tahinidressing
- Medelhavsinpirerad kalkongryta
- Pollo alla cacciatora
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Indisk kycklinggryta med curry och grädde
Underbart smakrik indisk curry kyckling med dofter av orienten. Laga grytan i en gjutjärnsgryta för bästa resultat.
Tips! Servera med ris för alla er som är nöjda mer er vikt. Vi andra hoppar över riset och serverar grytan med en grönsallad.
Utmärkt rätt till Vata personer, mjuk, varm och smörjande.
Vilken AyurVeda-kroppstyp är du? Testa dig här »
Tid: Ca 40 minuter
Ingredienser (6 portioner)
- 1 majskyckling
- 2 gula lökar
- 2 potatisar
- 2 morötter
- 2 röda, söta äpplen
- 4 vitlöksklyftor
- 3 dl grädde
- 1 msk riven ingefära
- 5 st hela kardemumma kärnor
- 1 dl vatten
- 1 tsk Garam Marsala
- 2 tsk currypulver
- Salt och peppar
- 1 dl Mango Chutney (hälften till grytan och hälften till servering)
- Hackad koriander
Tillagning
- Skär upp alla grönsaker, vitlöken och äpplet i 3 cm stora bitar.
- Stycka upp kycklingen i delar och bryn i stekpanna med lite smör.
- Bryn grönsakerna och frukten i en gjutjärnsgryta.
- Pudra över kryddorna.
- Lägg därefter ner kycklingen i gjutjärnspannan och häll över grädden, vatten och mango chutney.
- Låt puttra i grytan med lock tills kycklingen släpper från benen, i cirka 30 minuter.
- Smaka av grytan med salt och peppar.
- Garnera med hackad koriander.