Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.


Indisk kycklinggryta med curry och grädde

Underbart smakrik indisk curry kyckling med dofter av orienten. Laga grytan i en gjutjärnsgryta för bästa resultat.

Tips! Servera med ris för alla er som är nöjda mer er vikt. Vi andra hoppar över riset och serverar grytan med en grönsallad.

Utmärkt rätt till Vata personer, mjuk, varm och smörjande.
Vilken AyurVeda-kroppstyp är du? Testa dig här »

Tid: Ca 40 minuter


Ingredienser (6 portioner)

  • 1 majskyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 röda, söta äpplen
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 1 msk riven ingefära
  • 5 st hela kardemumma kärnor
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk Garam Marsala
  • 2 tsk currypulver
  • Salt och peppar
  • 1 dl Mango Chutney (hälften till grytan och hälften till servering)
  • Hackad koriander

Tillagning

  1. Skär upp alla grönsaker, vitlöken och äpplet i 3 cm stora bitar.
  2. Stycka upp kycklingen i delar och bryn i stekpanna med lite smör.
  3. Bryn grönsakerna och frukten i en gjutjärnsgryta. 
  4. Pudra över kryddorna.
  5. Lägg därefter ner kycklingen i gjutjärnspannan och häll över grädden, vatten och mango chutney.
  6. Låt puttra i grytan med lock tills kycklingen släpper från benen, i cirka 30 minuter.
  7. Smaka av grytan med salt och peppar. 
  8. Garnera med hackad koriander.