Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Kokosbollar
- Blåbärsmuffins
- Cashewbollar
- Ananas delight
- Zuccinikaka
- Italiensk banankaka
- Kokosplättar
- Kokostoppar med mandel
- Gratinerade fikon
- Annas nyttiga glass
- Jordgubbar doppade i Rawchoklad och Cocos
- Nyttiga brownies
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Italiensk banankaka (glutenfri)
Jättegott att servera till en god kopp the.
Du kan även ta en klick kardemummayoghurt till! Mums!
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 dl råsocker
- 4 msk ljus sirap
- 3 små eller 2 stora mogna bananer (går utmärkt med de som blivit riktigt bruna)
- 75 gr smält smör
- 100 gr skalad mandel
- 3-4 dl rismjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
Tillagning
- Skålla och skala mandeln. Mal mandel jättefint alt kör i en mixer till fint mjöl. (Finns även färdigt mandelmjöl att köpa)
- Rör ihop ägg, socker och sirap i en skål. (alt med elvisp!)
- Smält smöret och låt svalna.
- Mosa ned bananerna blanda dem väl med smeten.
- Häll ned smöret.
- Blanda ner mandelmjölet, rismjölet och bakpulvret och bikarbonat och rör (vispa) tills allt är blandat
- Smöra en form, du kan ev även pudra den med lite rismjöl, häll i smeten och grädda i 175 grader i 30 minuter.