Kosttips och råd vid ADHD

Adhd är en förkortning  som brukar översättas med uppmärksamhetsstörning med överaktivitet. Om man har adhd har man så svårt att koncentrera sig, sitta still och hejda sina impulser att det skapar problem i vardagen.Adhd har mest uppmärksammats hos barn, men finns också hos ungdomar och vuxna.


Kosttillskott

 Algine Plus – 5 tabletter varje morgon. För detox och energi.
Probion - 1 tablett varje morgon. Balanserar tarmfloran.
Allzym Max- 1-2 kapslar till lunch/middag. Underlättar matsmältningen.
Viktpaketet - 3 drinkar / dag för blodsockerbalans.

» Du behöver bara det bästa!

Kosttips och råd vid ADHD

ADHD och dyslexi förekommer ofta samtidigt. Vid båda symptomen finns störningar i
kroppens mineralbalans, fettsyremönster och ibland belastning av miljögifter samt dolda
allergier. Vi skall därför göra ett IGg test för att utreda dold allergi.

Dolda allergier
Med dolda allergier menar man reaktioner på kost som är mindre än en vanlig allergi. Till skillnad från en allergireaktion som kan vara direkt livshotande ger s.k. dolda allergier mer diffusa symtom som hyperaktivitet, ilska, migrän, trötthet etc. Symptomen kan komma direkt eller upp till fyra dygn senare och det kan därför vara svårt att koppla beteende till viss kost. 90% av ADHD-barn uppskattas ha dolda allergier.

Sockerobalans
75% av ADHD-personer har blodsockerstörningar. Blodsockret påverkas av mineralbalansen speciellt förhållandet mellan kalk, krom och molybden. Mindre mängd kolhydrater, mer fibrer och mer bra fett i kosten balanserar blodsockret. Därför skall du dricka 3 proteindrinkar/dag.







Detta bör ätas:

Proteiner

  • Ägg i alla former, kokta, stekta, äggröra, omelett. Helst ekologiska ägg.
  • Fisk och skaldjur, feta fiskar som lax, makrill, strömming är suveräna. Panera inte.!
  • Kött, lamm, vilt, gris, nöt. Skär intebort det nyttiga fettet och välj så mycket det går ekologiskt producerat och närproducerat. Gräsuppfött nötkött är bra för oss, djuren och naturen.
  • Fågel, kyckling, kalkon, grillat, stekt i ugn, i grytor. Behåll det knapriga skinnet.
  • Såser, dressingar, majonnäs, olivolja, rapsolja (ekologisk). Dock ej färdiga med tillsatser utan hemmagjorda! Ej fettfritt eller fettreducerat.
  • Ovanjordsgrönsaker, kål av alla sorter; blomkål, vitkål, brysselkål, grönkål.Sparris, broccoli Squash, aubergine, oliver Spenat, svamp, gurka, all sorts grönsallad, lök, paprika, tomat. Välj närproducerat och efter säsong så behålls näringsämnena bättreoch vi sparar på miljön.
  • Färska kryddor, citron, vitlök, heta kryddor som chili, cayennepeppar, ingefära är toppen!
  • Mejeriprodukter och fett. Riktigt Smör och Bregott, inga konstigheter
  • Ost, gärna feta ostar, Philadelphia, Haloumi,Feta, Mozzarella, keso
  • Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk och fil. Välj de fetare sorterna där alla näringsämnen och det nyttiga fettet finns kvar. Helst ekologiska produkter och närproducerat.
  • Extra Virigne Cocosfett
  • Nötter/frön kan du äta en näve om dagen av!
  • Avokado och kokosfett skall du äta varje dag!