Är alla kosttillskott lika bra?Kosttillskott

Är det någon skillnad på B-vitamin och B-vitamin? Är alla kosttillskott lika bra?

Frågan kan verka banal men den är mycket viktigare för dig än du kanske först anar.

Men hur ska du kunna veta om ett kosttillskott är bra eller inte?

Är alla kosttillskott lika bra?

Frågan kan verka banal men den är mycket viktigare för dig än du kanske först anar. Men hur ska du kunna veta om ett kosttillskott är bra eller inte?

Om frågan hade varit, “är det någon skillnad på en bil och en bil?” hade svaret varit uppenbart. Det är lätt att mäta olika prestanda och förstå argument som accelerationsförmåga, hästkrafter, kockkuddar, och bränsleförbrukning. Därför kan du lätt göra ditt val bland de bilar som finns till buds.

Men hur vet du att det magnesium som ingår i ett preparat inte är ett billigt svårbundet magnesium istället för ett dyrare, högkvalitativt, lättupptagligt magnesium?

Vi förvånades själva av att de tillverkare som hjälper oss med vår produktutveckling ofta frågade oss om vi verkligen ska välja alla dessa högkvalitativa ingredienser i våra preparat, när andra väljer en billigare variant med samma namn. Konsumenten kan ju inte se om det är den dyrare eller billigare råvaran. De förklarade tydligt hur vårt val kommer att fördyra våra tillverkningskostnader.

Vi har lagt ribban högt

När vi jämförde oss med andra  tillverkare av kosttillskott såg vi till vår förvåning att vi hade lagt vår ribba ovanligt högt. Då vår verksamhet inte grundar sig på att tillverka preparat utan på att hjälpa människor till bästa möjliga resultat, har vi aldrig tvekat när det gäller att välja det bästa.

Hälsa är verkligen i ropet just nu. Hälsokostindustrin har växt och blivit just det ordet pekar på, en industri och dessutom en mycket lönsam sådan. Men behöver vi verkligen alla piller och annat som denna industri med skicklig marknadsföring vill presentera för oss?

Vakna konsumenter kan konstatera att alla kosttillskott faktiskt inte är lika bra och att B- eller C-vitamin inte bara är ett namn på en burk. Kraften i produkten har bl.a. att göra med preparatens förmåga till biologisk upptaglighet som varierar mycket mellan de olika kosttillskotten på marknaden.

Med andra ord är det en stor skillnad på hur väl kroppen kan tillgodogöra sig de gynnsamma ämnena i ett kosttillskott.

Enormt utbud av kosttillskott

Utbudet av kosttillskott är enormt och kan många gånger vara lika förvirrande för konsumenten som för den som säljer hälsokost. För att förenkla för dig har vi handplockat ett fåtal topprodukter som vi och våra klienter använt med mycket goda resultat under många år.

Bakom varje produkt finns också vetenskaplig dokumentation och ett flertal tester för att säkra bästa biologiska upptag och verkan.

Det är lätt att komma fel i hälsodjungeln och köpa på sig saker som man egentligen inte behöver. Vi har märkt att vissa produkter löser ett flertal problem och dessa bör du pröva först. Det är dessa du i första hand hittar här hos oss.

Se över kost, motion och levnadsvanor i första hand

Innan du överhuvudtaget köper någon form av kosttillskott bör du givetvis först se över kost, motion och levnadsvanor. Vi kommer att ge dig värdefulla tips om detta, då det är vår huvudverksamhet.

Vi anser dock att dagens stressade leverne motiverar ett stöd via ett extra intag av vitaminer och mineraler vilket våra klienters resultat är ett talande bevis för. Ett bra kosttillskott som används på rätt sätt kan absolut stärka eller förbättra din hälsa.

Dessa kosttillskott utgör en bra bas:

  • Omega-3 fettsyror
  • Ett bra greenspreparat
  • Adaptogener
  • Multivitamin och mineraler

För den som har problem med magen (vilket de flesta har från och till) kan det vara bra att komplettera med matsmältningsenzymer, tarmbakterier och fibrer.

Det finns redan flera bra produkter på marknaden men många kan utvecklas och bli ännu bättre om ”bara det bästa” får vara ledstjärnan. Detta i stället för att sätta vinstmaximering i centrum.

Vi hoppas att du som många andra kommer att uppleva skillnaden i ansvar och kvalitet genom användandet av kosttillskott och hälsoprodukter från SkipperSmart