Matlagning & Hälsa Steg 2 2018

Har du varit på någon av Anna Skippers hälsoresor tidigare är detta veckan för dig. Vi börjar med repetiion och sedan går vi vidare! Mera Anna och mycket mera matlagning! En njutningens vecka med mycket praktiska moment på underbara Skopelos. 

Varmt välkomna alla gamla deltagare! 

Kursdatum 2018

VIKT & INSPIRATION 7 dgr

 • 19 - 26 maj

MATLAGNING & HÄLSA 7 dgr

 • 26 maj - 2 juni

PRISER OCH BOKNING 


Matlagning & Hälsa 26 maj - 2 juni 2018
Vi firar 10 årsjubileum med specialkurs för gamla deltagare! 

Välkomna alla gamla deltagare som deltagit i steg 1 av Anna Skipper Hälsoresor!

Vi bjuder nu in till Steg 2, en fördjupning av tidigare kurs. Kursen är enbart för er som genomgått steg 1 och kommer innehålla många nya teoretiska & praktiska moment! Under veckan skall vi gå djupare in på Ayur Veda, göra utvärdering av tiden som gått sedan sist och laga mycket god mat! Maskinparken i köket både ute och inne är utökad med nya proffsiga verktyg!

Överraskning väntar som vi tror ni gillar, för er som varit med fler än 1 gång!

Vi åker till grannön Alonissos och inhandlar lokala råvaror som endast finns på ön. Vi tillreder råvarorna dagen efter i vackra Panormos där vi besöker olivlund,vårdar träden och tillagar get över öppen eld rotisserie way! Bad och sol i egen privat vik!

På schemat har ni också en helt egen dag för fria aktiviteter att utforska ön.

Välkomna till en inspirerande resa med hälsa, gourmetnytta och träning i ljuvliga miljöer! Vi hälsar alla gamla deltagare hjärtligt välkomna!

COOKING CLASSES

Matlagningskurserna bjuder på nytänkande och inspirerande måltidsupplevelser, med många intressanta gastronomiska samtal och inblickar i den professionella världen kombinerat med gourmetnytta för hälsan. För att ge kunskap om modern matlagning går vi lite tillbaka i tiden! Vi har makat på spisen för att låta eld, rök och glöd spela en central roll i tillagningen. Vårt utomhuskök kommer vara i fokus och i detta leder vi er genom flera eftermiddagar med pinfärska råvaror, lokala grönsaker, makalöst kött och för den som vill goda viner. Vi tillagar allting tillsammans och delar med oss av alla knep vi känner till. Därefter njuter vi av all den goda maten tillsammans på terassen! All ny kunskap samlas sedan i ett fint recepthäfte.


EN TRADITIONELL MEZEDEZ AFTON I BYN

Mezedes (smårätter) är tradition på Skopelos. Tidigt en kväll åker vi in till Skopelos by och slår oss ned på en av tavernorna i hamnen och tillsammans njuter vi en helkväll med mezedes och givetvis ouzo för den som önskar, allt enligt traditionen. En mängd små rätter kommer in en efter en, likt tapas i Spanien och varje restaurang försöker överglänsa den andra med sina små hemlagade meze rätter! Välj bland grillade sardiner, fava bönor i olivolja, syrlig bläckfisksallad, grillade räkor med citron, skordalia eller taramosalata! Allt i den ljumma kvällsbrisen från havet till ljudet av några glada bouzouki spelande män! Lär mera om grekiska traditioner och upplev vardagen på Skopelos tillsammans med oss! Livet är enkelt, avslappnat och njutningsfullt denna veckan! Jamas!

DETTA INGÅR I RESAN

 • Utflykt till vackra Alonissos med båt - vi inhandlar lokala råvaror vi senare skall tillaga ute i det fria nästa dag i Panormos. 
 • Master Class Kökets kemi halvdag teori + praktik 
 • Cooking class - utveckla dina tekniker och smaklökar, vi lagar mat från hela världen steg 1 & 2
 • Olivolja-oliver-fermentering; work shop 
 • Heldag i Panormos - vi besöker olivlund vid havet, lär oss om vård och skötsel, rensar, eldar och badar i privat vik vid havet. Under eftermiddagen tillreder vi råvarorna vi inhandlar på Alonissos Rotisserie öppen eld och äter sen lunch ute i det fria med musikanterna som spelar Bouzouki!
 • Måltider hos Anna + måltider på tavernorna, 4 luncher samt 4 middagar enligt schema, genomgång dag 1. 
 •  Utflykter enligt schema 
 •  En fri heldag för egna aktiviteter 
 • Flyg tor Stockholm/Köpenhamn/Göteborg- Skiathos 
 • Båttransfer till Skopelos, mat ombord pa flyget 
 • Del i dubbelrum Alkistis Hotel vid Skopelos town 
 • Frukost samtliga dagar, lunch & middagar enligt program 
 • Hyrbil i grupp om 4 person i  3 dagar
 • För bokning och mera information kontakta Eva Drugge

  EE WORLD TRAVEL Tel 07033565594
  Eva.Drugge@eeworldtravel.se