- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Zucchinispagetti med tomatsås
- Biam - grönsaksgratäng
- Annas vegetariska lasagne
- Svensk pressgurka
- Broccoligratäng
- Sweet potato fries
- Zuccini- och tomatgratäng
- Kronärtskocka med örtolja och räkor
- Grillad grönsakssallad
- Ängamat -len läkande soppa för känslig mage
- Nyttiga burgare
- Havuc Salata Morotssallad med yogurt
- Melanzane Parmeggiani recept
- Nyttiga Cannelloni med spenat
- Spenat och jordärtskocksgratin
- Grönsaksstavar och med pumpa/ingefärssmör
- Grönkålschips
- Ostfyllda körsbärstomater
- Små rödbetor med wasabidip
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Grönsaker och sallad
En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till
en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det
beror helt på vad du har i din sallad.
Se mina tips på bra och nyttig sallad.
Melanzane Parmeggiani
- 1 kg aubergine små
- 1 kruka basilika
- 4 mozzarella 125 g st
- 100 gram parmesanost av bra kvalitet
- 1 sats tomatsås
Tomatsås bas
Börja med att göra i ordning tomatsåsen.
Skålla tomaterna i hett vatten och drag av skalen.
Fräs vitlök och chili i lite olivolja
Tillsätt tomaterna och basilikan och låt puttra på svag värme ca 30 minuter.
Tillsätt ev ytterligare en skvätt olivolja.
Salta efter smak och tillsätt en gnutta råsocker. Kom ihåg att den skall vara lite het såsen.
Skiva auberginen. Salta dem under 3 timmar under tyngd.
Torka bort saltet samt ta bort vätskan och tvätta av försiktigt.
Lägg ned aubergine skivorna i en stekpanna och stek försiktigt i olivolja tills de fått fin färg
Häll olivolja i en stor form.
Skär mozzarella i 1 x 1 cm stora kuber.
Riv parmesanosten.
zVarva aubergine, tomatsås, mozzarella, parmesanosten, basilikan två varv.
Gratinera ca 20 minuter tills osten har smält.