Grönsaker och sallad

En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det beror helt på vad du har i din sallad.

Se mina tips på bra och nyttig sallad.

Melanzane Parmeggiani


  • 1 kg aubergine små
  • 1 kruka basilika
  • 4 mozzarella 125 g st 
  • 100 gram parmesanost av bra kvalitet
  • 1 sats tomatsås

Tomatsås bas
Börja med att göra i ordning tomatsåsen. Skålla tomaterna i hett vatten och drag av skalen. Fräs vitlök och chili i lite olivolja Tillsätt tomaterna och basilikan och låt puttra på svag värme ca 30 minuter. Tillsätt ev ytterligare en skvätt olivolja. Salta efter smak och tillsätt en gnutta råsocker. Kom ihåg att den skall vara lite het såsen.




Skiva auberginen. Salta dem under 3 timmar under tyngd.
Torka bort saltet samt ta bort vätskan och tvätta av försiktigt.
Lägg ned aubergine skivorna i en stekpanna och stek försiktigt i olivolja tills de fått fin färg
Häll olivolja i en stor form.
Skär mozzarella i 1 x 1 cm stora kuber.
Riv parmesanosten.

zVarva aubergine, tomatsås, mozzarella, parmesanosten, basilikan två varv.
Gratinera ca 20 minuter tills osten har smält.