Nyttig frukost

Detta med en nyttig frukost är inte så lätt eftersom det hela tiden ges så mycket olika information om vad du just bör äta till frukost.

Följ Anna Skippers råd och gör din frukost nyttig för just DIG!

Nyttig frukost


Att det finns så många olika teorier runt just en nyttig frukost beror givetvis på att frukostens innehåll skall styras av vilka behov du har, din hunger, din personlighetstyp och vilka mål du har!


Det viktigaste att tänka på är att du skall reglera din frukost så att du är maximalt hungrig och har en starkt och friskt hunger vid lunchtid mellan kl 12-13.30.


Lunchen är det viktigaste målet på dagen och skall också vara ditt största. Det är då kroppen behöver som mest näring och som din matsmältning är som starkast. Så tänk på att alltid anpassa storleken och valet av frukost så att du är riktigt hungrig till din lunch!


Är du i växande ålder och rör dig mycket bör du äta en blandning av proteiner, fett och långsamma kolhydrater till frukost. En fullkornssmörgås med kalkon, ett ägg, färskpressad juice kanske kan vara ett bra alternativ till dig.


Vill du gå ned vi vikt eller inte är så hungrig på morgonen bör du skära ned på kolhydraterna och kanske istället fokusera på att få i dig mer protein.


Att få i sig tillräckligt med bra protein till frukost kanske kan vara lite ovant därför har jag utvecklat några bra recept på vad en bra och nyttig proteinrik frukost kan innehålla. Kanske det räcker med en proteinsmoothie för dig? Eller är du mera hungrig kanske en omelett med fetaost är den perfekta starten på dagen.


En bra och nyttig frukost kan absolut innehålla kolhydrater, se dock till att få i dig bra långsamma kolhydrater såsom fullkornsprodukter som är näringstäta och INTE söta sockerbomber som vitt bröd eller söta chokladflingor! De snabba kolhydraterna får blodsockret att skjuta i höjden, ger dig en kort kick och sedan kommer du känna dig mera sugen på socker och skräpmat under resten av dagen. Frukosten är starten på din dag, så var snäll mot dig själv och se till att börja dagen med en bra och nyttig frukost som passar just dig! Med en bra start blir det lättare för dig att göra sunda, nyttiga och medvetna val under resten av dagen. Kika på mina förslag på nyttig frukost och prova dig fram till vad som kan tänkas vara en bra frukost just för dig!

Att äta en nyttig frukost inverkar gynnsamt på mental prestationsförmåga och på vår förmåga att reglera aptit, mättnad och kroppsvikt.


Här följer några recept på nyttig frukost:

» Nyttiga plättar
» Dinkelmannagrynsgröt
» Havregrynsgröt
» Müsli
» Fruktsallad
» Yoghurt surprise
» Turkey wraps med keso
» Turkey wraps med hummus
» Glory morning
» Kickstart med alger
» Mediterranean omelett
» Omelett med spenat och fetaost
» Exotisk fruktsallad
>> Bovetegröt med blåbär
>> Medelhavsfrukost