Grönsaker och sallad

En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det beror helt på vad du har i din sallad.

Se mina tips på bra och nyttig sallad.

Nyttiga burgare

Anna Skippers vegetariska burgare



4 portioner
Tillagning 1 timme

Ingredienser:


Bönbiffar
  • 4.5 dl kokta kidneybönor
  • 2.5 dl riven squash, lättfräst
  • 1 st morot, riven
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 1 dl misobuljong (ev 1.5 dl)
  • 2 msk färska örter
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • Salt och peppar, efter smak

Tillbehör
  • Mörkt fullkornsbröd i tunna skivor
  • Salladsblad
  • 1 st gul lök
  • 1 st tomat
  • Mjölksyrad gurka, hackad
  • En klick yoghurt
  • Nyttig ketchup

Gör så här

1. Kör alla ingredienser till bönbiffarna i en mixer eller mixa med en stavmixer till en grov smet.

2. Forma biffarna och stek på svag värme i smör.

3. Montera genom att först skiva lök, tomat och sallad.

4. Lägg burgarna i bröden och lägg därefter på grönsakerna, ketchup.

5. Lägg på brödlocket.


Tips:
Brödet kan även ersättas av ett salladsblad. Då blir burgaren glutenfri!