Grönsaker och sallad

En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det beror helt på vad du har i din sallad.

Se mina tips på bra och nyttig sallad.

Nyttiga Cannelloni med spenat


  • 1 sats tomatsås med tomat, basilika, vitlök och chili
  • 2 knubbiga zucchini
  • Krämig feta ost eller keso
  • 1 liter färsk spenat
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Smör/olivolja
  • Grädde
    Parmesanost av god kvalitet


Tomatsås bas
Börja med att göra i ordning tomatsåsen.
Skålla tomaterna i hett vatten och drag av skalen.
Fräs vitlök och chili i lite olivolja
Tillsätt tomaterna och basilikan och låt puttra på svag värme ca 30 minuter.
Tillsätt ev ytterligare en skvätt olivolja.
Salta efter smak och tillsätt en gnutta råsocker. Kom ihåg att den skall vara lite het såsen.

Spenaten
Fräs vitlök och löken i lite olivolja. Vitlöken får inte ta färg då blir den besk.
Lägg ned spenaten och vänd runt ca 3 minuter.

Zucchinin
Hyvla zucchinin i långa band. Försök får dem så breda och hela som möjligt. Detta är era pastaplattor som vi skall använda att rulla Cannelonin av.

Cannelonin
Lägg 1 alt 2 band av zucchini tätt ihop. Klicka på lite spenat och en liten bit fetaost alt keso.


Rulla ihop till en Canneloni och lägg ned i en ugnsfast smörjd form med skarven nedåt. Fyll formen med rullar tätt packade.
Slå över tomatsåsen, grädde efter smak och hyvla över parmesanost. Strö över lite havssalt och peppar från kvarn.
Gratinera i ugn ca 30-40 minuter på 175g.

Servera med en frisk grönsallad med lite oliver samt lite god pesto vid sidan av.