Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Anna Skippers nyttiga pepparkakor med Rosenrot
Ingredienser:
- 1 1/2 dl mörk sirap
- 3 dl råsocker
- 200 g ekologisk smör
- 1 1/2 dl ekologisk vispgrädde
- 1,5 msk mald ingefära
- 1 msk mald kanel
- 1/2 msk malda nejlikor
- 1/2 msk mald kardemumma
- 1 msk bikarbonat
- 1/2 liten flaska cederolja5 kapslar Rosenrot Plus (kan uteslutas)
- Ca 10 dl dinkelsikt (köp gärna ett stenmalet dinkelmjöl som ger mera näringsämnen och smak)
Gör så här:
- Häll sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull.
- Värm på låg värme och rör hela tiden tills alla ingredienser smält samman.
- Tillsätt grädde och kryddor och rör om.
- Blanda bikarbonat med lite av mjölet och rör ner det i smeten.
- Tillsätt resten av mjölet.
- Arbeta samman degen noga och låt den vila över natten i kylskåp.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och mät ut kakorna med mått eller skär ut med kniv.
- Lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5 min.
- Låt kakorna svalna på plåten. Dekorera med glasyr om så önskas.
Degen är hållbar i ca 3 dagar i kylen.
Rosenrot Plus hittar du på www.skippersmart.se.
Cederolja finns i livsmedelsbutiken.