Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Pilgrimsmusslor med saffransås

Ingredienser:

  • 3 msk olivolja
  • 0,5 msk muskotnöt
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tsk fiskfond
  • 1 dl sojagrädde
  • 0,25g saffran
  • 250g färsk bladspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 st pilgrimsmusslor
  • 1/2 chili finhackad
  • 1 citron, saften av
Gör så här:
  1. Saffranssåsen: Sjud vin, grädde och fiskfond i en kastrull under några minuter. Tillsätt muskotnöt och en nypa saffran. Sjud ytter liggare några minuter. Såsen ska ha en gräddig konsistens. Smaka av.
  2. Spenaten: Skölj och krama ur spenaten ordentligt och fräs den i en panna med lite olivolja. Lägg ned finhackad röd chili, vitlök och citron. Fräs några minuter till.
  3. Pilgrimsmusslorna: Torka musslorna torra och grilla dem hastigt i en grillpanna med ränder. Grilla på hög temperatur. Lite större musslor tar ungefär 2-3 minuter att grilla. Musslorna blir bäst om de får fin stekyta samtidigt som de är något ofärdiga i mitten.
  4. Anrätta: Klicka tre spenathögar på varje tallrik och häll lite sås över varje hög. Lägg på nygrillade musslorna. Servera omedelbart!