- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Vitlöksmarinerade kycklinglårfiléer
- Helstekt färsk dragonkyckling med gräddsås
- Indisk kycklinggryta
- Karibisk kycklingspett med papayasallad
- Fyllda kycklingrullader
- Helstekt kalkonfilé Provencal med rostade rotfrukter
- Grillade kycklingburgare med mangosalsa
- Kycklinggryta
- Annas kyckling salciccia
- Satay ayam indonesiska små kycklingspett
- Helstekt vitlökskyckling med äpple och aprikoser
- Italiensk Kyckling med spenat och zucchinispaget
- Kalkonstroganoff recept
- Kalkonpastrami och cashewnötssmörsrullar med tahinidressing
- Medelhavsinpirerad kalkongryta
- Pollo alla cacciatora
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Leta runt bland recepten coh hitta dina egna favoriter. Under Lev smart hittar du tips för att nå dina mål.
Pollo alla cacciatora
2-4 portioner, 15 min tryckkokning alt 30-45 min vanlig gryta
Pollo alla cacciatora är en italiensk klassiker och betyder kyckling på jägarens vis. Förr kom jägaren hem med svamp och det djur han lyckats fälla. Ingredienserna användes sedan i en utsökt gryta.
- 1 dl torkad Karl-Johan svamp eller 2 dl färsk hackad
- 1 msk olivolja
- 200 g färska champinjoner, strimla dem på längden
- 1 gul lök, hackad
- 1 röd paprika, kärna ur och hacka
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 dl mustigt rött vin
- 1 burk konserverade tomater
- 1 dl vatten
- 2 tsk italiensk kryddblandning eller blanda själv lika delar rosmarin, basilika och salvia
- 1 tsk krossad stark röd chilipeppar
- 1 hel kyckling, ca 1,5 kg, dela i 6 delar
- 1 tsk salt
Skölj den torkade svampen under kallt rinnande vatten.
Värm upp oljan i tryckkokaren. Lägg i den färska och torkade svampen, lök, selleri, paprika och vitlök. Fräs tills svampen börjar mjukna, ca 3 min. Häll i vin och låt grytan koka upp.
Rör i tomater, vatten, den italienska kryddblandningen och chilipeppar. Salta och peppra kycklingen och stek delarna i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg därefter ned dem i tryckkokaren, först klubborna och sedan brösten med den köttiga sidan uppåt.
Sätt på locket och koka upp. Låt koka i 12 min på högt tryck. Ta bort tryckkokaren från plattan och släpp ut ångan.
Din pollo alla cacciatora är redo att serveras!