Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Leta runt bland recepten coh hitta dina egna favoriter. Under Lev smart hittar du tips för att nå dina mål.

Pollo alla cacciatora     

     
2-4 portioner, 15 min tryckkokning alt 30-45 min vanlig gryta

Pollo alla cacciatora är en italiensk klassiker och betyder kyckling på jägarens vis. Förr kom jägaren hem med svamp och det djur han lyckats fälla. Ingredienserna användes sedan i  en utsökt gryta.

  • 1 dl torkad Karl-Johan svamp eller 2 dl färsk hackad
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färska champinjoner, strimla dem på längden
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, kärna ur och hacka
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl mustigt rött vin
  • 1 burk konserverade tomater 
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk italiensk kryddblandning eller blanda själv lika delar rosmarin, basilika och salvia
  • 1 tsk krossad stark röd chilipeppar
  • 1  hel kyckling, ca 1,5 kg, dela i 6  delar 
  • 1 tsk salt


Skölj den torkade svampen under kallt rinnande vatten.
Värm upp oljan i tryckkokaren. Lägg i den färska och torkade svampen, lök, selleri, paprika och vitlök. Fräs tills svampen börjar mjukna, ca 3 min. Häll i vin och låt grytan koka upp.
Rör i tomater, vatten, den italienska kryddblandningen och chilipeppar. Salta och peppra kycklingen och stek delarna i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg därefter ned dem i tryckkokaren, först klubborna och sedan brösten med den köttiga sidan uppåt.
Sätt på locket och koka upp. Låt koka i 12 min på högt tryck. Ta bort tryckkokaren från plattan och släpp ut ångan.
Din pollo alla cacciatora är redo att serveras!