Vårsäsongen 2012

Här presenteras vårsäsongen 2012 av Du är vad du äter med Anna Skipper. I varje avsnitt träffar Anna en ny utmaning. Helt individuellt hjälper hon männsikorna hon möter till en bättre hälsa.

Recept & kosttillskott

Länkar till matrecept och kosttillskott som hjälpte Grete att nå sina mål:





Kosttillskott som hjälpte Grete på vägen:

Algine Plus – 5 tabletter varje morgon. För detox och energi.
Viktpaketet 3 drinkar / dag för blodsockerbalans.
Rosenrot Plus – 2 kapslar för energi och koncentration varje morgon.


» Du behöver bara det bästa!

 Anna Skipper sig  tar sig an den glamourösa östermalmsladyn Grete vars ”FrökenSverigekropp” är ett minne blott.


De många restaurangbesöken, lyxiga efterätterna och smöriga cafébullarna som sköljs ner sockrig läsk har gett Grete nya trivselkilon och ett allt för högt kolesterolvärde.  Anna Skipper lär Grete att även ett sunt liv kan smaka gott. Och visst går det att äta en god sås till maten om man skippar den där efterätten!

Träningen blir Gretes största utmaning, trots att hon varit svensk mästare i rockring. Men det gäller att rocka fett om det ska bli något resultat..

Missa inte säsongsfinalen av ” Du är vad du äter” våren 2012.

Detta rekommenderas Grete att äta:


Proteiner
Ägg i alla former, kokta, stekta, äggröra, omelett. Helst ekologiska
ägg.
Fisk och skaldjur, feta fiskar som lax, makrill, strömming är
suveräna. Panera inte.!
Kött, lamm, vilt, gris, nöt. Skär intebort det nyttiga fettet och välj så
mycket det går ekologiskt producerat och närproduceat. Gräsuppfött
nötkött är bra för oss, djuren och naturen.
Fågel, kyckling, kalkon, grillat, stekt i ugn, i grytor. Behåll det
knapriga skinnet.
Såser, dressingar, majonnäs, olivolja, rapsolja (ekologisk). Dock ej
färdiga med tillsatser utan hemmagjorda! Ej fettfritt eller
fettreducerat.


Grönsaker
Kål av alla sorter; blomkål, vitkål, brysselkål, grönkål.Sparris,
broccoli Squash, aubergine, oliver Spenat, svamp, gurka, all sorts
grönsallad, lök, paprika, tomat
Välj närproducerat och efter säsong så behålls näringsämnena bättre
och vi sparar på miljön. Färska kryddor, citron, vitlök, heta kryddor
som chili, cayennepeppar, ingefära är toppen!


Mejeriprodukter och fett
Riktigt Smör och Bregott, inga konstigheter
Ost, gärna feta ostar, Philadelphia, Haloumi,Feta, Mozzarella, keso
Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk
och fil. Välj de fetare sorterna där alla näringsämnen och det nyttiga
fettet finns kvar. Helst ekologiska produkter och närproducerat.
Extra Virigne Cocosfett
Nötter/frön kan du äta en näve om dagen av!
Avokado och kokosfett skall du äta varje dag!

Bär av alla slag är jättebra samt granatäpple, citroner och grapefrukt.