Du är vad du äter
Under hösten kommer vi få följa Anna Skipper när hon möter människor som på ett eller annat sätt behöver förändra sina kostvanor.
Missa inte chansen att inspireras och imponeras av Anna och de fantastiska deltagarnas resultat.
Läs mer om programmen och deltagarnas resultat under respektive programRecept & kosttillskott
Länkar till matrecept och kosttillskott som hjälpte Danne och Maria att nå sina mål:
Thailändska fiskbiffar med dippsås
Thailändsk röd currygryta eller sås
Satay ayam – indonesiska små kycklingspett
Kosttillskott
Algine Plus – 5 tabletter varje morgon. För detox och energi.
Rosenrot Plus- för energi och vitalitet.
Viktpaketet - 3 drinkar / dag för blodsockerbalans.
Program 7 - Ensamstående mamman Silvia
Silvia
Ålder: 39 år
Längd: 170 cm
Vikt: 95 kilo
Midja: 114 cm
Viktnedgång: 12 kilo
Midjeminskning: 20 cm
Silvia i korta drag:
- Skärpt och öppen ensamstående mamma
- Jobbar på Slovakiska ambassaden
- Älskar finmat som tex musslor och upplever att hon mest äter grönsaker
- Obóykräm är en favorit
Silvia tror att hennes viktuppgång beror på att hon inte tränar. Själv upplever hon att hon gillar fin mat såsom fisk och musslor och mest äter grönsaker. Anna upptäcker dock att det slinker ned en hel del mer och att det INTE bara är frånvaron av träning som gjort att hon ökat i vikt.
Hennes leverne har gjort att hon lider av högt blodtryck, fettlever och förhöjda sockervärden. Hon är trött, ibland somnar hon klockan 20:00 med sonenSvante, och sover hela natten. Hon känner sig inte alls bekväm med sig själv och upplever att hon får blickar och kommentarer för sin kroppshydda.
Egentligen skulle hon vilja börja dejta och kanske träffa en ny man men det är lättare sagt än gjort när hon är så missnöjd med sin kropp.
Hon har insett att hon måste gå ner i vikt för hälsans skull, men vet inte hur hon ska bära sig åt. Målet är att bli snygg igen och återfå kraften och energin.
Anna har fattat galoppen och ger Silvia en diet och rekommendationer för att bli frisk, slank och vital. Det blir full fart och INGET fusk som gäller.
Grunderna i rekommendationerna är att börja dagen på rätt sätt, tillsätta proteindrinkar och se till att lunchen blir det största målet. Givetvis bjuder Anna även på en hel del härliga recept.
Silvia blev även ordinerad kosttillskott
Följande livsmedel ska Silvia äta:
Proteiner
Ägg i alla former, kokta, stekta, äggröra, omelett. Helst ekologiska
ägg.
Fisk och skaldjur, feta fiskar som lax, makrill, strömming är
suveräna. Panera inte.!
Kött, lamm, vilt, gris, nöt. Skär intebort det nyttiga fettet och välj så
mycket det går ekologiskt producerat och närproduceat. Gräsuppfött
nötkött är bra för oss, djuren och naturen.
Fågel, kyckling, kalkon, grillat, stekt i ugn, i grytor. Behåll det
knapriga skinnet.
Såser, dressingar, majonnäs, olivolja, rapsolja (ekologisk). Dock ej
färdiga med tillsatser utan hemmagjorda! Ej fettfritt eller
fettreducerat.
Ovanjordsgrönsaker
Kål av alla sorter; blomkål, vitkål, brysselkål, grönkål.Sparris,
broccoli Squash, aubergine, oliver Spenat, svamp, gurka, all sorts
grönsallad, lök, paprika, tomat
Välj närproducerat och efter säsong så behålls näringsämnena bättre
och vi sparar på miljön. Färska kryddor, citron, vitlök, heta kryddor
som chili, cayennepeppar, ingefära är toppen!
Mejeriprodukter och fett
Riktigt Smör och Bregott, inga konstigheter
Ost, gärna feta ostar, Philadelphia, Haloumi,Feta, Mozzarella, keso
Grädde, Cremé fraiche, yoghurt, vanlig och grekisk/turkisk, mjölk
och fil. Välj de fetare sorterna där alla näringsämnen och det nyttiga
fettet finns kvar. Helst ekologiska produkter och närproducerat.
Extra Virigne Cocosfett
Nötter/frön en näve om dagen av!
Avokado och kokosfett varje dag!