Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Nyttig rawfoodtårta

Tårtan håller sig bra några dagar i kylskåp och blir bara godare om den får stå en dag!


Ingredienser

  • 3 dl mandel (blötlagda ca: 24 h)
  • Honung
  • 6 dl fikon
  • 6 dl dadlar
  • 1 dl kokos
  • 3 äpplen
  • 2 bananer
  • Citron
  • 1 krm vanilj
  • Färsk frukt och bär för garnering, ex jordgubbar, carambole, kiwi, äpple, blåbär och hallon…
  • 6 dl fikon
  • 6 dl dadlar
  • 1 dl kokos
  • 3 st äpplen
  • 2 st bananer
  • 1 krm äkta vanilj
  • Kokos
  • ½ citron

Tillagning

Levande grädde:

  1. Mixa de blötlagda mandlarna till en jämn smet och smaksätt med lite honung!
  2. Häll i smeten i en bakduk eller liknande nätpåse och låt stå och rinna av i ca 15 minuter.  Då blir den fastare och lättare att spritsa. Det går även att servera grädden vid sidan om.

Levande tårtbotten:

  1. Den torkade frukten bör blötläggas över natten.
  2. Skär eller klipp i mindre bitar och mixa ihop dem med kokos.
  3. Bred ut degen på ett tårtfat/form.

Levande fyllning:

  1. Mosa bananer. Riv äpplet på den grova sidan av järnet. Riv citronskalet. Blanda ihop allt.
  2. Blanda tillsammans med lite kokos, vanilj och citronskal.
  3. Bred ut på den levande fyllningen över den levande tårtbotten.
  4. Spritsa mandelgrädden eller skiva färsk frukt och garnera tillsammans med färska bär.