Recept

Härliga recept som är lätta att avnjuta utan dåligt samvete som följd!

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Rimmad Västerhavstorsk med buljongkokta grönsaker


2 personer

  • 300 g torsk
  • 1 msk havs salt
  • 2 msk hackade örter, timjan, slätbladig persilja
  • Buljongkokta grönsaker
  • 1 tsk curry
  • 2 cm skivad färsk ingefära
  • 1 tsk chili på tub
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 skalade morötter i bitar
  • 1 skalad palsternacka i bitar
  • 1 skalad persiljerot i bitar
  • 1/2 liten skivad fänkål
  • 1 liten knippa vårlök
  • 1 tomat
  • 3 dl fiskbuljong samt
  • 3 dl hönsbuljong
  • Några droppar citron
  • (Ev en klick aioli)


Gnid in torsken med salt o låt rimma i kylen ca 2 timmar.
Fräs curry, ingefära, spiskummin o chili i olivolja i en stor gryta. Klicka
i tomatpuré.
Låt de grovskurna grönsakerna fräsa med några minuter. Häll på buljongen.
Låt koka under lock ca 15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Lägg i
den grovskurna tomaten, samt vårlök i bitar. Smaka av buljongen med havssalt
och några varv från pepparkvarnen. Tänk på att du får mycket sälta från
buljongen så tag det vackert med saltet.

Skölj torsken i kallt vatten.
Skär torsken i grova munsbitar och lägg ned överst i grytan tillsammans med
örterna. Låt det sjuda försiktigt ca 4 minuter eller tills fisken är färdig.
Pressa i några droppar citronsaft.

Servera i djupa tallrikar, gärna med en klick aioli till fisken.