Recept salladSallad

En god, nyttig och bra sallad kan vara ett mycket bra alternativ till en enklare måltid. Ordet sallad har fått en slags hälsostämpel men det beror helt på vad du har i din sallad.

Se mina tips på bra och nyttig sallad.

Rödkålssallad med rostade solrosfrön

Kål har en rad läkande egenskaper. Innehåller bla indoler som moverkar cancer och sätter fart på cellernas avgiftning. Kål främjar även matsmältningen. Åt mera kål om du har kalla fötter de kan då återfå värmen.

Ingredienser:

  • 3 dl rödkål skuren i strimlor
  • 1,5 msk rapsolja kallpressad
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk rosmarin färsk
  • 1 msk solroskärnor, rostade
  • Peppar

Gör så här:

  1. Skär rödkålen i strimlor med en kniv och lägg den i en stor skål.
  2. Pressa ihop strimlorna med knytnäven genom att banka på kålen så att den blir mjuk.
  3. Stöt salt och rosmarin i en mortel tillsammans med oljan.
  4. Rör ihop rödkålen och örtoljan och vinägern noga.
  5. Strö över solroskärnorna.