Du är vad du äter

Säsong 3

Här kan du läsa mer om de personer som deltar i den tredje säsongen av Du är vad du äter.

Prog 1 - Vill du veta vad Ewa gör för att lyckas!?

Ewa tar tag i sitt liv med en akutväska med nytttiga saker i för att knäcka sitt sockerberoende! 


Ewa, Hasse och Anna

Ewa - 95 kilo tung och sockerberoende

Ewa Almkvist har lyckats med konststycket att lägga på sig 35 kilo på fem år. Men hon är inte nöjd med sin prestation. Med hjälp av Anna Skipper ska hon försöka komma i form igen - på åtta veckor.

I säsongens första Du är vad du äter möter vi 35-åriga tvåbarnsmamman Ewa Almkvist. För fem år sedan vägde hon knappt 60 kilo till sina 157 centimeter. I dag stannar vågen på 95 kilo. 52 procent av vikten är rent fett. Hon är trött, sur, känner sig klumpig och orkar inte leka med sina barn. När Anna Skipper går igenom Ewas kylskåp är domen hård. Nästan allt åker i soptunnan och Ewa häpnar över att till och med sillen innehåller för mycket socker för att godkännas.

Anna hävdar att Ewa är som en narkoman och att sambon Hasse är hennes sockerlangare. Hasse vill alltid vara Ewa till lags och göra henne glad. Men när han ställer upp på att åka och köpa muffins till henne mitt i natten bidrar han också till att hon snart drar på sig diabetes. Precis som en alkoholist som inte kan dricka "bara lite" alkohol kan Ewa inte bara dra ner på sockret. Total sockeravvänjning står på schemat och "Langar-Hasse" utrustas med en första hjälpen-väska fylld med blomkål, morötter och cashewnötter som ska hålla Ewas humör i schack när abstinensen kickar in.

Att Ewa själv vill förändra sina vanor är en sak. Men hur ska hon få barnen att tycka om den nya kosten? Pojkarna förstår inte vitsen med råris och kräver att få äta "gammal mat". Tur att Anna Skipper aldrig är långt borta. Falafel i salladsbröd och picnic i det gröna gör även barnen glada. Åtta veckor efter Annas första besök är det en helt annan Ewa som hälsar välkommen i Kista. En ny mätning av kroppsfettet avslöjar en förändring som får Ewa att baxna.

Omega 3 hjälper till att föra ut de skadliga fetterna ur Ewas kropp. Du kan själv prova omega 3 genom att klicka på länken.

Hälsokost
www.biofood.se
www.kungmarkatta.se

Behandling
Akupressur G15 Kroppsterapier
www.g15.se/

Träning
Powerbox på Worldclass i Kista.
Tränare Sandra Benkahla
www.worldclass.se

Träningscykel från
Concept Träningsredskap AB
www.ctr.se/

Tillbaka till toppen

Prog 2 - Vill du veta vad Sophie gör för att lyckas!?

Sophie behöver sluta smygäta och får hjälp av en CD för att bryta sina dåliga mönster!

Sophie och Anna hemma i Västerås


Sophie drömmer om att bli gravid
Sophie Pettersson, 27 år, från Västerås drömmer om att bli mamma. Men trots tre års idoga försök med maken Stefan blir det inga barn gjorda. När läkarna påpekar att chansen till bebis ökar om Sophies vikt minskar inser hon att kosten måste läggas om.

För att slippa käka på restaurang varje lunch brukar Sophie laga extra mycket middagsmat på kvällen. Tyvärr händer det oftare att den extra portionen hamnar i Sophies mage än i matlådan. Och det börjar märkas på midjemåttet. Hon väger 81 kilo till sina 158 centimeter. Och med ett smygätande som närmast kan beskrivas som ett missbruk ökar vikten stadigt.

Sophies dåliga kondition gör det omöjligt för henne att träna agility med hunden Harry. Och övervikten lägger hinder i vägen för hennes absolut största dröm - att bli gravid. Sophie och maken Stefan har försökt utöka familjen i tre år utan att lyckas. Inte ens provrörsbefruktning gav resultat och nu hoppas paret att en viktminskning ska öka fertiliteten.

Vår kostexpert Anna Skipper förfäras över innehållet i Sophies kylskåp och konstaterar att hon äter lika mycket kalorier som en skogshuggare. "Grillkorv till sommaren...?" försöker Sophie. "Nej, grillkorv till låren", säger Anna bestämt. Allt köttbaserat åker i soptunnan och Anna kommer fram till att kuren måste inledas med sju dagars avgiftning. Trots en morgondrink som enligt Sophie "smakar akvarium" och grav köttbulleångest ger hon sig attan på att klara Annas program utan att fuska. Resultatet åtta veckor senare är så påtagligt att Anna Skipper för ett ögonblick blir mållös.

Sophies mål att kunna bli gravid närmar sig med stormsteg! Sedan inspelningen avslutades och Anna lämnade Sophie och Västerås har hon fortsatt gå ner i vikt. Nu är Sophie nere på 67 kg. Hon fortsätter leva efter Annas rekommendationer fast inte riktigt lika strikt som under åtta veckors "kuren"! Friskare och lättare än på många år är Sophies kropp redo för ett nytt försök med provrörsbefruktning. Sophie väntar nu på en äggdonation och håller tummarna för att hennes mammadrömmer snart går i uppfyllelse!

Sophie startade med en utrensningskur på 8 veckor som består av:


1 Morgondrink med ett Greenspreparat

Angus Castus som är stärkande örtdroppar för hormonsystemet
2 rör morgon i morgondrinken

Zinkdrink som stärker immunförsvaret
1 tsk / dag i morgondrinken

MinplexB 2 tabletter morgon + 1 tablett kväll som minskar sötsuget och balanserar blodsockret.

Omega-3 fettsyror som ersätter det dåliga fettet mot bra fett i dina celler och påskyndar viktnedgång. Du kan själv prova omega 3 genom att klicka på länken.

Näringsrikt proteinpulver vilket är bra som måltidsersättning eller mellanmål vid viktminskning.


Hälsokost
www.biofood.se
www.kungmarkatta.se

Bodpod
Paulúns Näringscenter
www.paulun.se

Ylab
www.ylab.com/

Behandling
Blomessenseterapi
www.orchid.se/

Träning
BodyJam
www.njoy.se/vasteras.asp

Tillbaka till toppen

Prog 3 - Vill du veta vad Kikki gör för att lyckas!?

Kikki tar hjälp av Anna för att bryta sina dåliga vanor! Med nya rutiner, en mental cd, vibrationsträning med Power Plate, rätt fetter och slankande morgondrinkar får hon stil på sitt liv.

Kikk tränar Power Plate

Kikki är trött på att vara trött på sig själv!

Kikki Danielsson beskriver sig själv som en fysisk katastrof. Självförtroendet är kört i botten och energin lyser med sin frånvaro. Kan åtta veckor med Anna Skipper få ordning på schlagerstjärnans urspårade matvanor?

Kikki Danielsson är trött på att handla på klädbutikernas "tältavdelningar". Hon är trött på sina diarréer och gaser. Hon är trött på att folk stirrar på hennes tallrik när hon går på restaurang. Hon är trött på att mötas av löpsedlar med ironiska kommentarer om hennes vikt. Kikki Danielsson är trött på att vara trött på sig själv.

Veckans deltagare i Du är vad du äter har inte alltid varit överviktig. 1978 ställde en 48 kilo lätt Kikki Danielsson upp i Melodifestivalen med bidraget "Miss Decibel". Men när hon i dag väger in sig hos TV3s kostexpert Anna Skipper stannar vågen på 84,6 kilo. Det är alldeles för många kilon till Kikkis längd på 157 centimeter. Än värre hälsorisker ligger i hur vikten är fördelad. Nästan hälften av kroppsmassan är rent fett och midjemåttet mäter 118 centimeter.

Kikkis största kostproblem heter oregelbundenhet. Hennes intensiva turnéliv kombinerat med varannan vecka-livet med barnen gör det svårt att hålla ett jämnt och stadigt intag av mat. Ibland blir det tre middagar - ibland ingen. Kikkis ledproblem bidrar också till viktproblemen. Hon har inte kunnat träna sedan mitten av 80-talet, då hon diagnostiserades med reumatism.

Anna Skipper skräddarsyr ett kostprogram som ska fungera för Kikki även när hon är ute och flänger på vägarna. Och en så kallad powerplate ska få schlagerdrottningen att skaka bort kalorier utan att belasta lederna. När Kikki levt i åtta veckor efter Annas rekommendationer kommer eldprovet: att möta publiken på Pridefestivalen som en smalare och piggare schlagerdrottning.

Annas rekommendationer vid reumatiska problem är att inte äta produkter från solaningruppen, vilket innebär tomater, potatis, paprika, aubergine. anna rekommenderar även Ultra inflamx som är välgörande vid imflamatoriska symptom, som reumatiska ex. besvär.

Kikki ska även ta brännässelte och maskroste, gurkmeja och ingefära som är bra vid reumatiska besvär.

Morgondrink
Sellerijuice + 3 msk ultra inflamx
Vattenmelon drink - avgiftande och bra för njurarna

Frukost
Bovetegröt med bär och rismjölk

Lunch/middag
Sesampanerade laxspett med quinoasallad samt Omega 3 fettsyror som hjälper tarmen, hjärnan och nervsystemet. Med omega3 byter Kikki ut det skadliga fettet mot rätt fett och hennes viktnedgång påskyndas. Du kan själv prova omega 3 genom att klicka på länken.

Kikki tar även matsmältningsenzymer som Cellenzym för att underlätta nedbrytningen av födan då hennes matsmältning är försvagad.


Hälsokost
www.biofood.se
www.kungmarkatta.se

Fettmätningsvåg - Impedansvåg
Tanita
www.ctr.se

Behandling och träning
Lerinpackning
www.orbaden.com/

Power plate
www.powerplate.se

Styling & hår
Ekman Hair
www.ekmanhair.se

Tillbaka till toppen

Prog 4 - Vill du veta vad Jenny gör för att lyckas!?

Jenny tar tag i sitt liv genom att slänga ut TVn och börja motionera!

Jenny och Anna hemma hos Jenny

Ut med TV:n och på med joggingskorna!

I veckans Du är vad du äter går Anna Skipper bärsärkargång hos Jenny Angleby, 26. I fyra år har hon legat i dvala. Nu ska Anna få fart på fläsket hos före detta elitidrottaren.

För fyra år sedan var Jenny Angleby från Järfälla en aktiv tjej som spelade innebandy på elitnivå. Men när pojkvännen sedan sju år dog tappade hon lusten för det mesta. Hon slutade med idrotten och kvällarna i innebandyhallen byttes mot tröstätning i TV-soffan. Den vältränade kroppen mjuknade och i dag väger Jenny 91 kilo till sina 163 centimeter. Jennys beroende av skagenröror, goda ostar och nattamat gör att vikten bara ökar. Och arbetet i en skolcafeteria gör det inte lättare för henne att motstå småätandet.

Vår kostexpert Anna Skipper ställer Jenny frågan "Varför äter du? Är du hungrig, eller försöker du fylla ett tomrum?". Det viktigaste i Jennys nya - och förhoppningsvis hälsosamma liv - blir att känna efter. Jenny måste sluta stoppa saker i munnen för att hon är uttråkad, ledsen eller rastlös och bara inta föda när hon är fysiskt hungrig. Viktigt är också att skapa ett regelbundet intag av föda. En kropp i balans ska vara som mest hungrig när solen står som högst på himlen, och dagens största måltid ska vara lunchen. Jenny får i sig 75 procent av maten efter klockan 18 på kvällarna.

Jenny har inte träffat någon ny man sedan pojkvännen gick bort. Dels har hon inte känt sig redo, och dels känner hon sig inte bekväm i sin stora kropp. Hon hoppas att Anna Skippers totalrenovering ska ge henne modet att börja dejta. Hon har också ett annat mål med viktminskningen - att komma i favoritjeansen som hängt längst in i garderoben i tre år. Efter åtta veckor av skräddarsytt kostprogram blir det högtidlig klädprovning. Och har Jenny varit riktigt duktig kanske Anna Skipper bjuder på boy-candy.

Som alla Annas klienter tar Jenny omega 3 fettsyror som hjälper kroppen att byta ut det dåliga fettet i cellerna till bra fett och påskyndar viktnedgången. Du kan själv prova omega 3 genom att klicka på länken.

Fettförbrännardrinken
Protein pulver, linfrö olja och psyllium frön. Ett Bra paket är SkipperHolistic ViktPaket som innehåller alla dessa ingredienser.

Hälsokost
www.biofood.se
www.kungmarkatta.se

Ekologiska grönsaker
www.ekoladan.se

Våg
Tanita
www.ctr.se

Behandling ocg yoga
Abyanga indiska huvudmassage
Kalari chikilsa, djupgående massage med både händer och fötter med varm sesamolja
www.yogayama.se/

Träning och konditionstest
World class
www.worldclass.se

Hälsokostaffär
Gryningens hälsobod
Folkungagatan 68
Stockholm
08-641 27 12

Tillbaka till toppen

Prog 5 - Vill du veta vad Sebastian gör för att lyckas!?

Sebbe visar hur man blir mer balanserad genom att använda Ayur Veda! Sebbe goes the Indian way!

Sebastians morgonrutiner med tungskrapning, gashanmassage och nässköljning ger honom en bra start på dagen. Han följer sedan upp med att äta sitt största mål mitt på dagen och att äta alla sex smaker vilket underlättar mycket ihans strävan att nå sina mål.

Anna och Dr Vinay Vora ger Sebastian råd som äran passade till hans kroppstyp vilket hjälper till att öka ämnesomsättningen och därmed kan hanfå maximal hjälp att balansera sin kropp ochäven gå ner i vikt.

Anna använder samma kunskaper till alla deltagare i programmen. Det utgör alltid grunden för de rekommendationer hon ger. På den nya livstils-site som kommer att starta senare i år kan du själv få tips och coachingpå samma sätt som Sebastian och de andra deltagarna.

Sebastian äter viktga omega3 fetter som gör att han har lättare att gå ned i vikt. Detta essensiella livsnödvändiga fett motverka det dålig kolesterolet och hälper till att transportera ut det skadliga fettet. Läs mer om det goda livsviktiga omega3 genom att klicka på länken.

Han renar även sitt vatten från aggresivt och skadligt klor med Vivatap som är en vattenförbättrandeprodukt som du kan köpa i Hälsokostbutiker bland annat hos Lifebutikerna.

Tillbaka till toppen