Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Leta runt bland recepten coh hitta dina egna favoriter. Under Lev smart hittar du tips för att nå dina mål.


Satay ayam – indonesiska små kycklingspett


Tid: 1 timme och 30 min

2-4 portioner

Ingredienser:

Kycklingspett

  • 5 st kycklingfiléer
  • 10-15 små träspett
  • 1 st röd chilipeppar, finhackad
  • 3 msk färsk ingefära, riven
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st lime, saften
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk soja

Spenatsallad

  • 3 msk fisksås
  • 2 cm ingefära, riven
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl slätbladig persilja, hackad
  • 1 dl koriander, hackad
  • 2 st lime, saften
  • Ruccola
  • Färsk spenat
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

1. Kycklingspett
Börja med att blanda marinaden.

2. Kärna ur och finhacka chili och vitlök.

3. Skala och riv ingefäran.

4. Pressa limefrukten.

5. Blanda alla ingredienserna i en skål.

6. Skär kycklingen i 2cm stora kuber och trä upp på spetten.

7. Lägg kycklingspetten i marinaden och låt dra minst 1 timma.

8. Grilla eller stek spetten i olja, servera med spenat sallad.

9. Spenatsallad
Blanda ingefära, vitlök, fisksås, persilja, koriander, och lime.

10. Lägg ruccola samt bladspenat i en skål, slå över dressingen. Strö över cashewnötterna.