Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Recept på thaimat
- Thailändska fiskbiffar
- Blandade grönsaker thaivis
- Satay ayam
- Tom ka ghai-soppa
- Asiatisk lax med wokgrönsaker
- Annas snabba thaigryta
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.
Satay ayam – indonesiska små kycklingspett
Ingredienser:
- 5 kycklingfiléer
- Sesamfrön
- 10-15 små träspett
- 1 röd finhackad chilipeppar
- 3 msk riven färsk ingefära
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- saften av en lime
- 1 tsk sesamolja
- 1-2 msk honung
- 2 msk tamarisås
Gör så här:
- Börja med att blanda marinaden. Kärna ur och finhacka chili och vitlök. Skala och riv ingefäran. Pressa limefrukten. Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Lägg kycklingen i marinaden och låt dra minst 1 timma.
- Skär kycklingen i 2cm stora kuber och trä upp på spetten.
- Vänd kycklingspetten i sesamfrön.
- Grilla eller stek spetten i olja.
- Marinaden går utmärkt att använda till fisk, kött, skaldjur eller grönsaker – till allt man önskar för att få en asiatisk tofu.