Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp.

Sesampanerad lax med quinoasallad och spenat


Ingredienser

  • 1 spett med laxkuber
  • 1 ägg
  • 1 dl sesamfrö
  • Olja
  • 2 dl quinoa frön
  • 4 dl vatten
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1 dl slätbladig persilja, hackad
  • 1 msk citronsaft
  • Bladspenat, lätt fräst i olivolja och en vitlök

Tillagning

  1. Koka quinoa i vatten, buljong och gurkmeja ca 20 minuter.
  2. Skär laxen i kuber och trä upp på ett spett.
  3. Vispa upp ägget och pensla laxspettet.
  4. Häll upp sesamfrön i en tallrik och vänd runt laxen i fröna.
  5. Stek på medelhög värme i olivolja. Salta och peppra.
  6. Blanda den kokta quinoan med soltorkade tomater, persilja och citronsaft.
  7. Servera med fräsch grönsallad och lättfräst bladspenat.