Du är vad du äter

Under hösten kommer vi få följa Anna Skipper när hon möter människor som på ett eller annat sätt behöver förändra sina kostvanor.

Missa inte chansen att inspireras och imponeras av Anna och de fantastiska deltagarnas resultat.

Läs mer om programmen och deltagarnas  resultat under respektive program.

Recept & kosttillskott

Länkar till matrecept och kosttillskott som hjälpte Magnus att nå sina mål:

Sötpotatissallad
Nyttig coleslaw
Grillad grönsakssallad
Grillade kycklingburgare med mangosalsa 


Kosttillskott

Viktpaketet
Algine Plus
Rosenrot Plus

Program 2 - Racer Magnus

Magnus Adetoft

Ålder 40 år
Längd 182 cm
Vikt 136 kilo
Midjemått 135,5cm
Viktnedgång 26 kilo
Midjemåttsminskning 25,5 centimeter i midjan.

Magnus i korta drag:

  • Härlig göteborgare
  • Racerförare som blivit för tung för bilen
  • Snusar för mycket
  • Äter enorma portioner mat och godis på kvällarna när övriga familjen lagt sig
  • Dricker massor av mjölk
  • Tvingas sova med mask pga sin övervikt


MAGNUS - Du är vad, när & hur du äter!

Magnus ombeds att förändras långsiktigt! Det finns tyvärr inga quick fix. Att ligga på ca 0.5- 1,5 kg per vecka i viktnedgång är en bra och realistisk långsiktig väg! Att hitta balansen och hälsan är nr 1. Med en balanserad kropp försvinner kilona automatisk! Here we go Magnus!Magnus nya livsstil från Anna

Morgonen Drick en mugg hett vatten med lite färsk ingefära i det första du gör på morgonen. Sjud ca 5 cm färsk ingefära i 6-7 dl vatten ca 20 minuter och drick det heta vattnet. Det sätter fart på magen och ökar förbränningen. Tag med en termos till jobbet och sippa ingefärsthet under dagen. Det skall vara riktigt varmt. Du behöver inte dricka mycket men du skall dricka ofta. Gärna 1 gång/ timma! Denna kur gör underverk i sig, kallas varmvattenkuren och rensar ut kroppen från skräp och slagg!


Ät bara viktpaketet 1-2 drinkar samt ev lite proteiner typ omelett eller makrillfilé i tomatsås fram till lunch.

Proteindrink – så blandar du en drink

3 msk proteinpulver, 2 tsk psylliumfrö, 1 tsk linfröolja ( ta denna separat på sked istället då den inte är så god att blanda i drinken) Blanda alla ingredienserna i en blender eller shaker tillsammans med 3 dl vätska av valfritt slag. Vatten, rismjölk, sojamjölk, går bra. Oljan tas dock bara i/till morgondrinken. Tillsätt gärna lite yogurt och bär i blendern och mixa till en drink. Anna själv brukar ta protein + psyllium med sojamjölk, naturell yougurt, ev bär och köra i blendern till en god drink på morgonen och en på em. En god Smoothie som smakar kanon!


Lunchen

Lunchen skall vara ditt största mål och det är också då du skall vara som hungrigast.Tag med en matlåda hemifrån med bra mat. Tänk på att reglera frukosten så att du verkligen är hungrig vid 12 tiden. Det kanske räcker med 2 proteindrinkar innan lunch. Förbränningen är som starkast mitt på dagen och här har man som bäst näringsupptag! Ät proteiner, grönsaker och fett till lunch och middag. Hoppa över pasta, ris, potatis och bröd! Tag en proteindrink till under em som mellanmål för att hålla en jämn blodsockerkurva.

Middagen

Middagen rekommenderar Anna att han ska äta  senast kl 19.00 eller så tidigt som möjligt. Ät lätt, gärna en god och närande soppa. Inspirerande recept finns under recept här på sidan.  Drick minst 2 liter vatten / dag.Magnus ombeds även att förändra sina motionsvanor


En stegräknare är bra att ha. 10 - 12 000 steg / dag är en bra början. Öka sedan till 15 000 steg / dag. Det kommer att ge resultat!!! Alla steg räknas. Tag en liten kortis till lunchen och sedan en efter jobbet så kommer man förvånande snabbt upp i  10 000 steg. För dagbok och statistik över dina nya framsteg i löparskorna! Utmana dig även på gymmet 3ggr/vecka.

Stress & Relax

Det är viktigt att koppla av eftersom stress kommer sätta käppar i hjulet för resultaten.

Kortisol är ett stresshormon som ökar när vi stressar, och som bla är fettinlagrande. Detta fett lägger sig just runt magen, höfter, rygg. Kortisolet utsöndras när vi stressar eller känner oss stressade. Se till att varje dag göra någon form av avslappnande aktiviteter som yoga eller varför inte prova 20 minuter på en spikmatta. Att relaxa kan alltså ha stora effekter för att lyckas med din viktnedgång. Så även en bra sömn med minst 7 timmars sömn/ natt. Att sova för lite kan orsaka viktuppgång.Lycka till med ditt nya liv!