Recept

Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp


Helstekt kalkonfilé Provencal med rostade rotfrukter


Ingredienser 4 personer:

  • 1 kalkonfilé
  • Torkade provencal kryddor
  •  2 vitlöksklyftor
  •  Smör
  •  Rostade Rotfrukter, 1 Sötpotatis,  2 morötter, 1 fänkål,1 palsternacka
  • 1 rödlök
  • 1 knippe färsk timjan
  •  3 vitlökklyftor
  •  Olivolja

Tillagning:

  1. Gnid in kalkonfilén med de torkade kryddorna samt pressad vitlök. Låt vila.
  2. Skala och skiva alla rotfrukterna tunt, hacka vitlöken fint. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Varva rotfrukter, vitlök, färsktimjan. Avsluta med att ringla över olivolja, salt och peppar från kvarn. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  3. Tag ut formen och lägg kalkonfilén på toppen och en klick smör. Gratinera ytterligare 20 minuter tills kalkonfilén är rosastekt i mitten.
  4. Tag ut ur ugnen och låt vila 10 minuter.
  5. Skär upp filén och placera den åter ovanpå rotfruktsgratängen.
Smaklig måltid!