Recept
- Video-recept
- Recept nyttig frukost
- Recept på sallad
- Recept på soppa
- Recept på nyttigt bröd och pasta
- Vegetariska sojaprodukter
- Recept på grönsaker & rotfrukter
- Recept på bönor & linser
- Recept på kött & vilt
- Recept på fisk & skaldjur
- Recept på fågel
- Vitlöksmarinerade kycklinglårfiléer
- Helstekt färsk dragonkyckling med gräddsås
- Indisk kycklinggryta
- Karibisk kycklingspett med papayasallad
- Fyllda kycklingrullader
- Helstekt kalkonfilé Provencal med rostade rotfrukter
- Grillade kycklingburgare med mangosalsa
- Kycklinggryta
- Annas kyckling salciccia
- Satay ayam indonesiska små kycklingspett
- Helstekt vitlökskyckling med äpple och aprikoser
- Italiensk Kyckling med spenat och zucchinispaget
- Kalkonstroganoff recept
- Kalkonpastrami och cashewnötssmörsrullar med tahinidressing
- Medelhavsinpirerad kalkongryta
- Pollo alla cacciatora
- Recept på thaimat
- Recept på dippsåser & dressingar
- Recept rawfood
- Recept på sött & gott
- Recept på nyttiga snacks
- Tillbehör och tips
- Recept på nyttiga smoothies
- Recept på nyttiga cocktails
- Anna Ankas Jul
- Julrecept
- Nyttiga recept för barn
Recept
Personlig coaching på ett nytt sätt! Hos Skipper kan du få recept, råd och metoder anpassade till din egen kroppstyp
Helstekt kalkonfilé Provencal med rostade rotfrukter

Ingredienser 4 personer:
- 1 kalkonfilé
- Torkade provencal kryddor
- 2 vitlöksklyftor
- Smör
- Rostade Rotfrukter, 1 Sötpotatis, 2 morötter, 1 fänkål,1 palsternacka
- 1 rödlök
- 1 knippe färsk timjan
- 3 vitlökklyftor
- Olivolja
Tillagning:
- Gnid in kalkonfilén med de torkade kryddorna samt pressad vitlök. Låt vila.
- Skala och skiva alla rotfrukterna tunt, hacka vitlöken fint. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Varva rotfrukter, vitlök, färsktimjan. Avsluta med att ringla över olivolja, salt och peppar från kvarn. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
- Tag ut formen och lägg kalkonfilén på toppen och en klick smör. Gratinera ytterligare 20 minuter tills kalkonfilén är rosastekt i mitten.
- Tag ut ur ugnen och låt vila 10 minuter.
- Skär upp filén och placera den åter ovanpå rotfruktsgratängen.